Google paga per a qu

Compartir

La multinacional californiana ha contractat la companyia CodeWeavers per a què millori la compatibilitat de Photoshop CS i CS2 amb Wine.


Redacció iMàtica – La companyia del cercador sembla cada dia més bolcada en Linux d’ençà que va presentar al món la seva plataforma per a telèfons mòbils basada, precisament, en el sistema operatiu del pingüí.

Ara Google ha contractat a CodeWeavers, empresa dedicada a la creació de programari que permeti el funcionament d’aplicacions en plataformes creuades, per a què millori la capa de compatibilitat Wine, que permet a la família de sistemes Unix (i entre ells a GNU/Linux) executar programari natiu de Windows sense haver de recompilar-lo. Wine es troba sota llicència LGPL.

Per la seva banda, Photoshop és una aplicació de retoc d’imatges digitals pertanyent a la companyia Adobe i que es troba disponible per a les plataformes Windows i Mac OS X. Actualment, aquesta és líder indiscutible en el seu segment, malgrat que una solució de programari lliure com The GIMP li ha plantat cara tot i que sense arribar a les cotes de popularitat del programa d’Adobe.

Segons Google, que ha donat a conèixer la notícia a través del seu bloc de codi obert (open source), Photoshop és l’aplicació que els usuaris de desktops Linux volen tenir als seus ordinadors. I per tal de facilitar que es compleixi aquest desig, la companyia del cercador ha contractat a CodeWeavers per a què millori la compatibilitat de Wine amb Photoshop. Les versions de Photoshop objectiu de la millora són les CS i CS2; de la darrera (CS3) no se n’ha dit res.

Per la seva banda, Adobe no sembla haver fet manifestacions sobre això, però el suport per a Linux dels seus productes brilla per la seva gairebé absència, doncs té poc més que el plug-in de Flash.

Més informació:

Entrada en el bloc de codi obert de Google sobre el tema
http://google-opensource.blogspot.com/2008/02/google-sponsors-wine-improvements.html

Guillem Alsina