Google permetrà vendre les seves aplicacions en línia

Compartir

GoogleLa suite Google Apps podrà ser un servei més en el catàleg d’ISP’s, empreses de serveis informàtics o altres negocis, i la companyia nord-americana proporcionarà suport tècnic i certificacions a aquells que la vulguin oferir als seus clients.


Redacció – Recentment la companyia del famós cercador va anunciar que obria un programa de partners i resellers per a la seva suite d’aplicacions "en el núvol" (on the cloud) Google Apps, composada per client de correu electrònic (Gmail), calendari, processador de text, full de càlcul, portal corporatiu (Google Sites), client de missatgeria instantània i videoconferència (Talk), i vídeos en línia per a empreses (Google Video for Business).

La popularitat de la que gaudeixen les aplicacions en línia de Google començant pel servei de correu electrònic Gmail i la seva facilitat d’ús per part de persones que tenen uns mínims coneixements d’informàtica, fan d’aquest paquet una molt bona opció per a tota mena de públic, des del professional a l’usuari domèstic. Les possibilitats de personalització amb el logotip de l’empresa i el seu propi domini permeten vendre’l còmodament com un producte pràcticament propi.

Google proporcionarà a les empreses interessades formació tècnica per a l’ús de les aplicacions, formació comercial per a la seva venda i suport tècnic post-venda. A les pàgines web d’aquesta nova iniciativa comercial no s’hi indiquen preus, tot i que sí s’indica que les empreses interessades en oferir aquest producte hauran de ser acceptades per la companyia del cercador. L’acceptació i posterior superació de tota la formació permetrà a les empreses que ofereixin aquest producte lluir un logo acreditatiu certificat per Google.

Guillem Alsina