Google pica l’ullet als desenvolupadors i independitza Wave

Compartir

GoogleLa companyia del cercador havia anunciat la cancel·lació d’aquest projecte amb anterioritat, però ha estat sensible a les peticions de salvació realitzades per programadors i usuaris: malgrat que no serà ella qui el continuï, donarà totes les facilitats per tal que sigui una comunitat de desenvolupadors independent qui li doni nova vida.

Redacció – A principis d’agost, Google anunciava l’abandonament del projecte Wave després que el nombre d’usuaris i la seva adopció no complissin amb els números que s’esperaven globalment. La companyia del cercador també anunciava que els servidors de Wave quedarien actius fins a finals d’any.

Wave fou presentat al juny del 2009 com un sistema per compartir informació en temps real entre diverses persones i treballar sobre ella de manera col·laborativa. En aquell moment, i en general, no es va entendre excessivament l’objectiu del producte, però tampoc es va saber entreveure el seu enorme potencial, i això es va traduir en un baix nombre d’usuaris. Tot i això, aquests usuaris es van fidelitzar molt ràpidament, fet que va derivar en una comunitat d’usuaris i desenvolupadors que aprecia molt aquest servei.

L’anunci de discontinuació de Wave va caure com una gerra d’aigua freda sobre aquesta comunitat, que ràpidament va constituir una iniciativa per salvar Wave que ha quallat amb l’anunci de Google d’acord amb què el codi font de l’aplicació estarà disponible perquè altres la continuïn.

Wave in a Box serà un nou producte standalone preparat per ser instal·lat en un servidor propi, fet que permetrà crear servidors de Wave independents de Google i sota el control, per exemple, d’una empresa.

Tot el codi font tant del programa com de les especificacions del protocol de comunicació que empra l’aplicació, seran publicats, amb el que la tecnologia derivada d’aquest projecte podrà fins i tot ser aprofitada i integrada en altres productes i iniciatives lliures.

Malgrat tot, i segons indica Google en el mateix post de blog en el qual informa del futur de Wave, la nova versió alliberada no disposarà de totes les funcionalitats que té l’actual versió de Wave en modalitat de hosting en els servidors de la companyia del cercador.

Paradoxalment, Google Wave pot tenir a partir d’ara un futur més brillant que quan fou presentat per Google l’any passat.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina