Google podria adoptar una estratègia semblant a la dels mòbils Nexus amb la seva plataforma televisiva

Compartir

LG podria ser el primer fabricant seleccionat per la companyia del cercador per a llançar un televisor “marca Google”.

LG podria ser el fabricant escollit per a un televisor Nexus

LG podria ser el fabricant escollit per a un televisor Nexus

Segons es pot llegir en uns quants cenacles d’Internet, Google i LG estarien negociant algun tipus d’acord referit a la plataforma televisiva de la companyia del cercador, de la qual la fabricant sud-coreana també n’és llicenciatària per a alguns dels seus models de televisors.

Malgrat que poc se’n sap de les negociacions i que molts apunten a l’opció d’un acord en matèria publicitària, l’opinió més interessant és que es podria tractar de maquinari, concretament d’un moviment per part de Google idèntic al què la va portar a comercialitzar un smartphone sota marca pròpia però fabricat per HTC, el Nexus One.

També en l’àmbit dels tablets es van arribar a escoltar rumors d’un d’aquests aparells sota el segell Nexus que, inicialment, tot apuntava a què el fabricaria LG, però finalment no es va confirmar tal extrem (la data de llançament rumorejada era aquest passat estiu).

Google intenta salvar com sigui la seva plataforma televisiva

Google intenta salvar com sigui la seva plataforma televisiva

El que es podria estar gestant entre ambdues empreses és, doncs, un “televisor Nexus”, amb un disseny de referència, el segell de Google, i un enfocament clarament dirigit a “early adopters” i desenvolupadors. D’aquesta manera, la multinacional del cercador podria estar buscant realitzar el mateix moviment que, segons la seva pròpia publicitat, va realitzar amb el primer telèfon venut sota la seva marca: esperonar les vendes de la seva plataforma al mercat a través dels usuaris més ‘geeks’ creant un producte digne de col·leccionista, per a què darrers aquests arrosseguin a la resta dels usuaris.

Els insistents rumors que Apple podria llançar un televisor de la seva marca en un futur proper també podrien haver constituït un bon esperó per tal que la companyia de Mountain View no es quede enrere i es decideixi a estampar la seva imatge en un d’aquests aparells.

La recepció en el mercat que podria tenir un d’aquests aparells és tota una incògnita.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: