Google podria crear la seva pròpia línia de servidors

Compartir

Bloomberg cita “persones properes al projecte” encara que sense identificar per afirmar que la companyia del cercador està considerant construir els seus propis servidors basant-se en xips ARM.

La publicació nord-americana especialitzada en temes econòmics afirma que Google és la cinquena client en importància d’Intel, degut al gran volum de servidors que necessita per als seus centres de dades escampats arreu del món, però que aviat podria començar a abandonar a la fabricant californiana de semiconductors com a proveïdora.

La companyia de Sergey Brin i Larry Page estaria treballant en la seva pròpia línia de servidors basats en la plataforma ARM, segons revela Bloomberg mitjançant la filtració d’una persona propera al projecte que ha preferit romandre en l’anonimat degut a què les converses es troben en una fase molt inicial.

Segons aquesta font la identitat de la qual no ha transcendit, Google optaria per l’arquitectura ARM en els seus servidors. Encara que a l’article de Bloomberg no s’indica res al respecte, l’arquitectura ARM aporta notables avantatges pel que fa a dissipació de calor i consum energètic, dos dels maldecaps dels moderns centres de dades (bona part del pressupost va a parar als sistemes de refrigeració) i més encara de Google que, en el passat i segons algunes fonts, podria haver considerat obrir centres de dades en zones gèlides com Islàndia o Groenlàndia.

Per contra, l’arquitectura ARM ofereix menor potència de processament que la x86, malgrat que els avenços realitzats en els darrers anys amb processadors multinucli i a velocitats de rellotge homologables als PCs, l’han fet considerable per al mercat dels servidors. A més, com a programari tenim el sistema operatiu GNU/Linux que la suporta, que és el mateix emprat per Google, i fins i tot Microsoft ofereix una versió de Windows 8 (RT) per a tablets amb aquests xips, de manera que en el futur i si les coses segueixen per aquest camí, no seria estrany arribar a veure una versió servidora de Windows per a plataformes ARM.

Actualment, Google disposa de centres de dades als Estats Units, Irlanda, Bèlgica, Finlàndia, Xile, Taiwan, Hong Kong, i Singapur.

Cap de les parts implicades, ni Google ni ARM han volgut fer comentaris al respecte. Bloomberg informa d’una lleugera davallada en la cotització a la borsa d’Intel, sense vincular-la explícitament amb aquesta informació, malgrat que sí fent-ho implícitament.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: