Google podria sospesar vendre Motorola

Compartir

En tenir ja en el seu haver les 17.000 patents propietat d’aquest fabricant, a la companyia del cercador ja no li interessaria la resta de la històrica companyia nord-americana, de manera que podria estar buscant una sortida fora de la seva estructura empresarial.

Segons apunta el Wall Street Journal, Google podria estar considerant les opcions que té per desfer-se de la divisió de fabricació de smartphones i tablets de Motorola que va adquirir per 12.500 milions de dòlars, una operació que va rebre fa poc l’aprovació tant de les autoritats reguladores nord-americanes com de les europees.

Des del principi, es va dir des de molts mitjans que el que li interessava realment a Google de Motorola era la cartera de patents, unes 17.000 que li podien permetre “blindar-se” davant d’atacs legals per part de Microsoft i Apple principalment, al mateix temps que desplegar una estratègia de contraatac o directament d’atac segons li pugui interessar.

Un cop en propietat de la companyia i amb llibertat de fer el que vulgui, transferides les patents, a Google ja no li interessaria retenir la unitat de fabricació de smartphones i tablets, segueix argumentant el Journal. El principal motiu és més que evident, i és ni més ni menys que els problemes que li pot provocar amb altres fabricants.

La sola idea que els propers models Nexus de telèfon mòbil i tablet puguin ser fabricats directament per Google, podria posar nerviosa a Samsung, LG, HTC o, directament, posar-les en contra de la companyia de Mountain View.

El Journal continua especulant amb tan sols una venda parcial de certes parts del fabricant per quedar-se amb altres que encaixin en el seu “core business”, com la fabricació de terminals i tablets, malgrat que tenint en compte el que s’ha dit anteriorment, és poc probable que Google vulgui guanyar-se l’animadversió de Samsung i d’altres fabricants.

Tot i que, pensant-ho bé ¿quina alternativa tenen aquests? Samsung pot recórrer a Bada, però és una incògnita com reaccionarà el públic. Sempre pot treure diversos models, uns amb Android i d’altres amb Bada, esperant la lenta migració d’una massa considerable dels seus actuals clients a la plataforma que ha desenvolupat. I, per a totes les companyies, l’alternativa més òbvia que queda és un Windows Phone que encara és una veritable incògnita pel que fa a acceptació per part del públic.

Recordem que totes aquestes càbales no són més que rumors no confirmats.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: