Google posiciona el seu servidor de p? gines web

Compartir

Un recent estudi realitzat per Netcraft situa la companyia del cercador com un dels servidors web de més creixement en nombre de pàgines servides i l’únic que creix d’entre els principals en aquests darrers resultats.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – No hi ha cap mena de dubte que actualment Blogger és un dels serveis estrella de Google. L’allotjament gratuït de blocs és emprat per milions de persones a tot el món, tant amateurs que escriuen les seves opinions i experiències personals en un diari que pot ser més o menys íntim, fins a periodistes i escriptors professionals que empren la nova plataforma que Internet els proporciona per donar a conèixer els seus treballs i inquietuds. I Blogger precisament s’ha endut el protagonisme a l’estudi sobre servidors web que elabora Netcraft.

Segons els resultats publicats, Apache -el servidor web líder indiscutible- perd una mica de quota de mercat (el 0,27%) per sobrepassar per poc la meitat de tots els servidors analitzats (un 50,69%). Microsoft amb les seves diferents variants de l’IIS decreix un 0,14% respecte al mes passat per situar-se en poc més dels 35 punts, concretament un 35,33% del total de servidors web estudiats.

L’únic dels principals que augmenta la seva quota de mercat és el GFE de Google, que gràcies al servei Blogger deté ara un 6,08% del mercat, augmentant en més de mig punt la quota del mes passat (5,54%). Això sense cap mena de dubte reafirma el fenomen del blogging, i a Blogger com la seva plataforma preferida davant d’altres com ara WordPress.

El servidor web emprat per Google en el servei Blogger és l’anomenat GFE (Google Front End), una variació de l’Apache. La companyia del cercador disposa de diversos servidors, tots o la seva majoria variacions d’Apache o altres productes de programari lliure. Un d’aquests és GWS (Google Web Server), emprat en el cercador de llocs web i en el d’imatges. GFE és emprat, a més d’en Blogger, en els serveis Calendar, Gmail, Reader i Orkut.

Netcraft és una companyia de serveis d’Internet que proporciona suport per a seguretat en línia (anti-phishing, revisió de codi per a trobar bugs,…), publicitat en línia i estudis de diversos temes d’interès com el present sobre servidors web.

Guillem Alsina