Google presenta servei de v

Compartir

S’integra amb la seva suite d’aplicacions ofimàtiques en línia de pagament i disposa de les mateixes capacitats que YouTube però restringit a un únic domini i amb la seguretat que ningú accedirà a les nostres dades.


Redacció imatica.org – Amb l’objectiu de satisfer les necessitats de les grans empreses i organitzacions, Google ha afegit un nou servei de vídeo a la seva suite d’aplicacions en línia per a entorns corporatius (Google Apps Premier Edition) al qual ha batejat com a Google Video for Businesses, i que facilita el fet de penjar vídeos en un espai corporatiu reduït només als usuaris autoritzats, compartir-los i qualificar-los.

Aquest servei sembla estar basat en el mateix servei de vídeo en línia de Google més que en YouTube (recordem que aquest darrer fou adquirit després de la seva creació), i a diferència dels serveis gratuïts orientats a l’usuari final, permet descarregar a la màquina local els vídeos que s’hagin penjat en el sistema. Els usuaris de l’eina Google Sites també podran encastar aquests vídeos d’una forma molt fàcil en el seu portal col·laboratiu.

La idea és facilitar a les empreses una eina fàcil de gestionar per a què emprin més els mitjans audiovisuals per a intercanviar continguts. Així, per exemple, una informació que hagi de ser passada a moltes persones pot ser gravada en vídeo en comptes d’escrita, amb el que es guanya en rapidesa i comoditat, i després compartida.

A través dels vídeos es poden dur a terme classes magistrals o curosos complets sobre el que sigui, intercanvis d’opinions i discussions. L’únic que li manca de moment al servei és la interactivitat, és a dir, no és possible dur a terme una videoconferència bidireccional mitjançant Google Video for Businesses, malgrat que veient l’evolució de la companyia i els seus serveis, no és difícil imaginar que ja hi deuen estar treballant i que serà el proper pas lògic. A més, YouTube ja compta amb la tecnologia per emetre vídeo en temps real.

Guillem Alsina