Google presenta un nou smartphone Nexus que aporta potència i Android 4.4

Compartir

Sense grans novetats en l’apartat del maquinari, el nou terminal ‘flagship’ de la gamma Nexus presenta com a tret distintiu més destacat la nova versió del sistema operatiu de la mateixa Google i un preu assequible per a la potència que ofereix.

Després de setmanes d’anades i vingudes amb rumors sobre la imminent presentació del Nexus 5, finalment Google es va decidir ahir a mostrar en públic tant aquest terminal com la propera generació del sistema operatiu Android, la versió 4.4 batejada com a KitKat, la qual està rebent una bona dosi de màrqueting i marxandatge gràcies a l’acord de col·laboració que la companyia del cercador ha signat amb la fabricant de dolços Nestlé, posseïdora de la marca.

Naturalment, aquesta és la versió del sistema que munta el Nexus 5, per al qual LG repeteix com a fabricant, igualant-se amb la seva principal rival Samsung a dos terminals de la línia Nexus produïts per cadascuna d’aquestes fabricants sud-coreanes.

Pel que fa a especificacions de maquinari, el Nexus 5 munta un processador SnapDragon 800 de Qualcomm de Quàdruple nucli a 2,3 GHz, habitual en els terminals flagship de les principals marques del sector com Sony, Samsung o la mateixa LG. A aquest ‘cor’ l’acompanyen una GPU Adreno 330 a 450 MHz. i 2 GB. de RAM, més que suficient per a les necessitats de qualsevol usuari avui en dia malgrat que no pocs pensaven en la possibilitat que arribés als 3 GB. com els darrers llançaments de Samsung, o bé fins i tot els superés arribant als 4, el límit de la memòria que pot adreçar un sistema operatiu de 32 bits, deixant amb això la porta oberta a la introducció de màquines de 64 bits en l’ecosistema Android en un futur proper.

La pantalla del terminal, de 4,95 polzades (curiosa mida que queda just per sota de les 5, prou com per a què no pugui ser considerat un phablet) i fabricada en Gorilla Glass 3, ofereix una resolució de 1080×1920 amb 445 ppi. La densitat de punts per polzada és pràcticament la mateixa que en el Galaxy S4 de Samsung o l’Xperia Z1 de Sony.

La bateria, de 2.300mAh ja queda una mica fluixa per a les necessitats de l’usuari actual, i més quan estan sortint models al mercat (com l’abans esmentat Xperia Z1 o l’LG G2) que munten bateries a partir dels 3.000 mAh, les quals garanteixen tota una intensiva jornada de treball, quan amb les que no sobrepassen els 2.500 ens podem quedar sense energia en el terminal per fer front al final del dia.

La càmera principal del telèfon és de 8 Mpx. amb autofocus, estabilitzador òptic d’imatge, flash LED, una resolució màxima d’imatge de 3264×2448 píxels, i gravació de vídeo en HD. La càmera davantera és de 1,3 Mpx, no destacant especialment el que és el terminal per una gran potència o tecnologia distintiva en aquest àmbit.

Com ja era habitual en la línia Nexus, el nou terminal es presenta en dues capacitats d’emmagatzematge, 16 i 32 GB, sense possibilitat d’expansió mitjançant mitjans externs ja que no compta amb ranura microSD o d’un altre tipus.

El nou Nexus 5 no presenta cap novetat distintiva, ni suposa cap evolució radical en l’àmbit del maquinari. El més destacat no es pot tocar, però serà utilitzat cada dia: la nova versió 4.4 KitKat del sistema operatiu de Google.

Ja pot ser adquirit a través de la Play Store en dos colors, negre i blanc, malgrat que segons les darreres informacions, la versió de 16 GB. no ha trigat gens en esgotar-se… El preu és de 349 euros o dòlars per a la versió de 16 GB, i de 399 per a la versió de 32, potser l’altre tret destacat del telèfon i que ja ho va ser en els seus predecessors immediats: oferir molta potència a un cost de dos terços del què val un terminal d’una altra marca amb les mateixes característiques.

El nou Nexus 5

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: