Google proporciona infraestructures als programadors d’aplicacions web

Compartir

La companyia del cercador posa a disposició de la comunitat de desenvolupadors de programari tota la infraestructura necessària per a què puguin allotjar les seves aplicacions web 2.0 i oferir-les als usuaris.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Google App Engine és la nova aposta de Google per als programadors, una comunitat a la qual la companyia del cercador tracta amb summa deferència, oferint-li tota mena de recursos, facilitats i API’s dels seus propis productes per tal que les emprin a discreció.

L’App Engine de Google no és res més que una modalitat de hosting que proporciona al programador no només un espai físic en disc per a dipositar els seus fitxers de manera que es trobin sempre accessibles als internautes, sinó també recursos per a l’execució de l’aplicació, com ample de banda i memòria. Aquests recursos són escalables, amb el que si l’aplicació dissenyada en necessita més, la infraestructura de servidors de Google li proporcionarà el que necessiti.

Els programadors també podran recórrer a les API’s dels productes de la companyia del cercador, el que els estalviarà temps i esforços a l’hora d’implementar i utilitzar sistemes com la validació de l’usuari, així com poder interactuar des de l’aplicació creada amb altres aplicacions web com són Gmail o Google Docs.

De moment s’ha obert el hosting en versió preview limitada als primers 10.000 desenvolupadors que s’hi inscriguin, amb un màxim de 500 MB. per a fitxers i l’ample de banda per servir cinc milions de pàgines mensuals. Per al futur sembla que continuarà havent-hi una versió gratuïta limitada i els programadors interessats podran adquirir una major quantitat de recursos en els servidors de Google a mesura que els vagin necessitant.

Més informació:

Nota de premsa de Google

Guillem Alsina