Google publica eina que permet exportar les entrades d’un bloc entre diferents CMS

Compartir

Consisteix en una sèrie de scripts en Python que podem executar a la màquina local o bé a través de la interfície d’execució d’aplicacions en línia proporcionada per la mateixa Google.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Amb la comunitat blocaire creixent i tanta varietat d’eines de publicació disponibles, un dels problemes amb el qual es troben els autors de blocs és la dependència d’una aplicació concreta: quan comencen a treballar amb una plataforma, i a mesura que van avançant i publicant més i més posts, es fa cada cop més difícil canviar aquesta plataforma, fins i tot encara que es trobi una alternativa millor.

Per facilitar precisament aquestes migracions de plataforma, uns programadors que s’han aplegat sota el paraigua de Google Code* han creat una sèrie de scripts en Python que funcionen localment o a través de la plataforma d’aplicacions en hosting de Google (App Engine), i que permeten la migració de les entrades d’un CMS (Content Management System) a un altre.

Per a cada parell de CMS’s d’origen i destinació existeix un script diferent, com per exemple per passar de Blogger a Movable Type, o de WordPress a Blogger. Si volem executar aquests scripts en local, podem descarregar des del lloc oficial d’aquesta sèrie d’aplicacions un paquet que els conté tots a més d’un shell script de Unix i un fitxer de procés per lots de DOS (.BAT) per automatitzar encara més la seva execució.

El paquet complet d’aquestes utilitats rep el nom de Google Blog Converters, i es troba disponible lliure i gratuïtament sota llicència Apache 2.0

* lloc que actua com a repositori de codi font allotjant projectes de diversos tipus

Guillem Alsina