Google publica una guia sobre què fer i què no amb les seves ulleres

Compartir

El breu document constitueix tota una guia d’etiqueta que explica què fer i que no fer amb el dispositiu i com tractar als que ens preguntin per ell.

No deixen indiferents a ningú, i han estat causants de nombroses polèmiques, arribant fins i tot a ser prohibides en un cinema per por que el seu propietari gravés la pel · lícula que estava veient amb elles posades. Són les ulleres de Google, i ara-i veient la polèmica que es genera al seu voltant per temes de privacitat bàsicament-la multinacional nord-americana ha decidit publicar una breu guia de què fer amb elles o què no fer , potser per apaivagar una mica als seus detractors.

La guia és extremadament simple, tot just una pàgina en la qual tracta als usuaris posseïdors d’un d’aquests gàdgets de ‘explorers’ (exploradors), i els anima (do s, coses que poden fer-se) a explorar el món al seu voltant amb elles posades o aprofitar l’avantatge dels comandaments per veu.

El segon apartat del document el constitueixen aquelles coses que no es poden fer (don’ts): no abusar-ne si no dosificar en usos breus i puntuals, no realitzar pràctiques extremes amb elles posades com esports de risc, no esperar ser ignorats mentre les portem posades, i ser gentils i cortesos amb els que ens preguntin pel dispositiu (que segur hi haurà molta gent curiosa que vulgui saber d’ell).

En definitiva, tota una ‘guia d’etiqueta’ per a l’ús d’aquest dispositiu que s’avança al futur i per al qual encara no hi ha regulació però, atès el nombre d’imitadors, de ben segur no trigarem molts anys a tenir algun tipus de codi legal en molts països.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: