Google reacciona amb rapidesa davant la pèrdua de dades de Gmail

Compartir

GoogleNomés queda una petita part dels usuaris afectats sense accés al seu històric de correu emmagatzemat, i s’espera que aquests puguin recuperar l’accés complet en tan sols unes hores.

Redacció – Si ahir informàvem d’una incidència que afectava a milers d’usuaris del correu electrònic Gmail de Google, avui sabem que aquesta incidència s’està tancant i que la majoria dels internautes afectats han recuperat el contingut de les seves bústies de correu.

Si inicialment es xifrava en un 0,29% el total dels usuaris afectats, percentatge que la mateixa Google feia davallar ràpidament fins al 0,08% , una de les darreres xifres proporcionades per aquesta apunta al 0,012% dels usuaris encara afectats i baixant. No s’han donat previsions de quan el problema estarà resolt al 100%.

La companyia afirma que el correu electrònic dels usuaris no es va arribar a perdre mai, malgrat que es van esborrar diverses de les còpies de suport (backup) realitzades de manera rutinària a causa d’un bug del programari, sense especificar res més.

Millora en el procediment d’actuació

Un altre canvi que hem pogut veure en les últimes hores és que la multinacional de Mountain View ha informat per primera vegada de manera oberta en un mitjà assequible a tots els públics del problema, en comptes de deixar aquesta informació en mans de canals més tècnics i, per tant, també més tancats a un públic generalista encara que oberts tots els internautes.

Ha estat concretament en el blog de Gmail, malgrat que a la nota explicativa publicada ja es parla directament del 0,02% d’usuaris afectats, sense referir-se a les xifres lleugerament més altes que s’indicaven en les primeres hores.

Podem considerar, doncs, que Google ha informat correctament del problema? Ha amagat informació? Era possible donar tots els detalls des d’un primer moment, o és necessari un temps de resposta més gran per aconseguir tota la informació disponible de manera correcta? Cal informar retroactivament als usuaris de tots els problemes patits amb el màxim detall? Quins canals són els més correctes? Sens dubte són preguntes de difícil resposta.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina