Google reforça encara més la fusió de Gmail amb Google+

Compartir

A partir d’ara, i ja des del moment en què redactem un nou missatge de correu des de Gmail, aquest ens suggerirà contactes del nostre compte de Google+ als quals podem enviar la missiva, encara que no ens hàgim intercanviat les adreces de correu electrònic amb ells.

Logo de Gmail

Google fa un pas més en la integració de tots els seus productes utilitzant Google+ com a comodí per a connectar-los. Si Gmail ja mostrava en la seva interfície d’usuari les alertes de la xarxa social de Google i accés al nostre perfil en ella, ara integrarà encara més els contactes d’aquesta amb el nostre compte de correu electrònic.

Mantenint l’agenda de contactes de Gmail sense canvis, quan redactem un missatge de correu, el servei de correu de Google començarà a suggerir contactes que hàgim afegit als nostres cercles com a destinataris. Aquesta opció es pot desactivar a través del tauler de control del nostre correu.

Els suggeriments de contactes es faran quant comencem a teclejar a la barra d’adreces de a qui va dirigit el missatge, buscant entre els nostres contactes aquells que coincideixin amb el text que estiguem teclejant. Aquests suggeriments vindran a continuació de les adreces que tinguem prèviament en la nostra agenda de contactes.

La companyia del cercador ha implantat un mecanisme que busca garantir la privacitat dels usuaris: quan enviem el primer missatge a un contacte de Google+, no veurem la seva adreça de correu, tot i que quan ell rebi la missiva, si veurà la nostra. Si decideix respondre, llavors i només llavors, veurem també la seva adreça de correu electrònic.

Aquesta nova facilitat sembla la implantació d’un servei de missatgeria interna per a Google+ emprant la interfície del popular servei de correu electrònic de la mateixa empresa. Hangouts, el servei de videoconferència domèstica de Google, ja es troba integrat en la interfície tant de Gmail com de Google+.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: