Google+ també disposa de posts ‘encastats’

Compartir

La xarxa social de Google segueix l’estela de Facebook i, de la mateixa manera que aquesta va fer fa poc més d’un mes, també presenta posts ‘empotrables’ en llocs web externs al seu servei.

Fa temps que la batalla pels continguts entre unes quantes xarxes socials està servida i, principalment, entre Facebook i Google+. A principis d’agost, la companyia de la f blava estenia el front de combat als llocs web de terceres parts mitjançant el que podem anomenar ‘posts encastats’ (embedded). Ara, els nois de Sergey Brin i Larry Page han contestat amb la mateixa arma: posts ‘empotrables’ des de Google+.

Com el seu nom indica, un post ‘empotrable’ és aquell que es pot incrustar en una pàgina web fora de Google+. En el post encastat, els altres internautes podran comentar i prémer sobre el botó +1 de Google+ per a indicar que els ha agradat el contingut.

De la mateixa manera que a Facebook, els posts que es podran incrustar en llocs web externs a la xarxa social de Google són aquells marcats com a públics, i no haurem de ser necessàriament l’autor del post per a poder-lo encastar.

Sobre la manera de fer-ho, si estem interessats en un post en concret, simplement desplegarem el seu corresponent menú i copiarem el codi font HTML que trobem a la secció Embed post.

Llocs com National Geographic, Eurosport, Financial Times o TechCrunch ja estan explotant aquesta facilitat de Google+.

Exemple d'un post empotrat de Google+

Exemple d’un post empotrat de Google+

No s’acaben aquí les novetats anunciades per a la xarxa social de la companyia del cercador; a més dels posts empotrables, també tenim el reconeixement d’autoria (Author attribution), que permet vincular el perfil de Google+ d’un autor amb els posts que aquest escriu en una o més publicacions online.

Per gaudir d’aquest servei només haurem de tenir creat o crear ex-profés un perfil de Google+, i donar-nos d’alta amb la nostra adreça de correu electrònic.

A partir d’aquí, podrem passar a enllaçar les publicacions i llocs web en els quals escrivim amb el nostre perfil, en el qual es veuran reflectides les nostres publicacions. Amb tan sols accedir a aquests llocs a través de l’autentificació de Google+, automàticament els nostres posts es veuran reflectits en el nostre perfil.

Per començar, Google ha arribat a un acord amb dos grans de la publicació online com són WordPress i Typepad, i treballa per expandir aquest sistema a altres llocs web i serveis en línia.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: