Google també podria estar interessada en Waze

Compartir

La pugna de la companyia del cercador amb Facebook podria dur a elevar el preu de l’empresa israeliana.

Fa uns dies, ens referíem als rumors sobre el possible interès de Facebook per Waze, una companyia israeliana dedicada a les solucions de mapes i geolocalització amb un producte de GPS social basat en el contingut generat per l’usuari. La seva tecnologia podria servir a Facebook per millorar els seus serveis de publicitat basada en la geolocalització, així com obrir la possibilitat d’oferir nous serveis als seus usuaris.

Però a la companyia de Mark Zuckerberg li hauria pogut sortit un dur competidor: segons afirma el rotatiu econòmic nord-americà Bloomberg, Google també podria estar interessada en pagar els mil milions (o més) que costaria Waze per tal d’afegir la seva tecnologia social als serveis de mapes que ja ofereix o, simplement, per bloquejar la seva adquisició per part de Facebook.

El mateix article de Bloomberg descarta que Apple (una altra companyia amb una solució de mapes) opti també amb una oferta a la mena de subhasta que es pot haver muntat al voltant de Waze (no havent estat confirmada explícitament cap de les ofertes que es rumoregen), pel que en principi són Facebook i Google les dues multinacionals que estarien competint per quedar-se amb la companyia israeliana.

Una oferta de Google elevarà probablement el preu a pagar per Waze, independentment de qui se l’emporti al final. Segons fonts properes a les negociacions esmentades per Bloomberg, la companyia objecte de desig també podria quedar independent, per a la qual cosa estaria interessada en recollir a través d’una nova ronda de finançament, fins a mil milions de dòlars, o bé trobar un comprador que posi aquesta quantitat sobre la taula.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: