Google tindrà estand en el Mobile World Congress

Compartir

Mobile World Congress 2011La companyia del cercador s’estrenarà amb un estand a la zona d’exposició, la seva primera vegada d’ençà que va entrar en el món de la telefonia mòbil. Nokia, per la seva banda, continuarà fent la guerra pel seu compte.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Google trencarà enguany la tònica de no comptar amb un estand a l’àrea d’exposicions del Mobile World Congress per primera vegada d’ençà que va presentar Android al gran públic, entrant amb força en el sector dels smartphones.

Fins a la data, la multinacional del cercador havia estat pràcticament absent del congrés, almenys de manera oficial; només una “suite d’hospitalitat” per a un restringit grup de convidats i la presència d’alguns dels seus directius a les sessions plenàries de l’esdeveniment (com Eric Schmidt l’any passat).

Malgrat tot, l’ombra de Google planeja omnipresent des de fa dues edicions gràcies a Android, una de les principals plataformes de programari per a telefonia mòbil que ha anat creixent a un ritme vertiginós i que encara no ha tocat sostre, fent-li ombra fins i tot al mateix iPhone.

Per a enguany es preveu la presentació d’un bon nombre de tablets lleugers basats, precisament, en Android. En concret, es rumoreja amb HTC i Sony Ericsson, a més que Google també podria presentar en societat a Chrome OS, una plataforma també pensada per a tablets i netbooks.

El que si evitarà Google amb tota probabilitat és repetir el “numeret” que tantes crítiques li va valer l’any passat per part de les altres empreses que exposaven en la fira: durant la seva jornada per a desenvolupadors va repartir gratuïtament milers d’exemplars del Nexus One (la sensació d’aquells dies), no controlant si qui accedia a l’acte estava prèviament inscrit i era realment desenvolupador.

En el congrés no es parlava d’una altra cosa al llarg del seu tercer dia de celebració, sortint-li a Google molt rendible la jugada a nivell publicitari, encara que es guanyés algunes enemistats i una queixa davant de l’organització. Al cap i a la fi, la de la telefonia mòbil és, com tantes altres, una indústria despietada a certs nivells, en la qual no es dóna treva ni quarter als adversaris.

Nokia, un any més al seu aire

El fabricant finlandès torna a repetir la mateixa estratègia de l’any passat que tant va donar a parlar, ja que no pocs van afirmar que no estava present al congrés, mentre que d’altres deien que sí però amb un enfocament diferent (la mateixa empresa va defensar aquesta tesi).

Per a aquest any, l’única presència de Nokia a l’espai d’exposició de la fira de Barcelona serà conjuntament amb Siemens mitjançant la joint venture (empresa conjunta) que ambdues mantenen per a la venda d’infraestructures de comunicacions a operadores, i mitjançant la seva filial noruega producte de l’adquisició de Trolltech. De moment, no disposem d’informació sobre els actes que el fabricant finlandès organitzarà durant els dies del congrés, tot i que és gairebé segur que hi haurà roda de premsa en algunes instal·lacions alienes al recinte firal.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina