Google TV 2.0 ja anunciat oficialment

Compartir

Al llarg de les properes setmanes, els posseïdors d’un aparell que l’empri començaran a rebre l’actualització. Canvis en la interfície d’usuari i la possibilitat d’instal·lar apps, el més destacat.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Els posseïdors d’un dispositiu basat en Google TV (com ara un smart TV de Sony, o un set-top-box de la mateixa marca o un Logitech Revue) aniran rebent al llarg de les properes setmanes l’actualització del sistema operatiu del seu gàdget a la versió 2.0 de la plataforma per a televisors intel·ligents basada en Android de la companyia del cercador.

Tot i la gran fanfàrria amb què va ser anunciada en el seu moment la plataforma per a Smart TVs de Google, aquesta no ha tingut un èxit excessiu a nivell comercial, essent discretes les vendes de televisors que la incorporen, i més aviat escasses les de set-top-boxes, fins a tal punt que Logitech -una de les empreses que va apostar per aquesta fórmula des de ben aviat- s’ha vist obligada a baixar espectacularment el preu del Revue, la seva aposta en aquest segment, dels 299 dòlars inicials fins als 99.

La versió 2.0 de Google TV ve a corregir diverses mancances que els usuaris han trobat en la primera versió i que, probablement, han constituït el major impediment per a l’adopció d’aquesta plataforma.

La principal d’aquestes sigui potser l’accés a la botiga online d’aplicacions, que s’obre a partir d’ara amb apps específiques per a aquesta plataforma. Fins ara, el set-top-box o el televisor adquirits, eren aparells tancats, que no podien ser ampliats mitjançant programari. Gràcies a aquesta nova actualització amb accés al Market d’Android, els usuaris podran personalitzar el seu dispositiu afegint-li aquelles funcionalitats que vulguin i estiguin disponibles, ja que la botiga no inclourà aquelles que necessiten d’un GPS, pantalla tàctil o funcions de telefonia. Lògic.

Android Market per a Google TV 2.0

Android Market per a Google TV 2.0

També la interfície d’usuari canvia, i ho fa radicalment, simplificant-se i presentant una “home page” totalment personalitzable. Pel que s’ha vist, sembla que els dissenyadors s’han inspirat en el tipus d’interfície d’Android 3.0 per a tablets.

Nova interfície

Nova interfície

Altres novetats de Google TV 2.0 són:

  • inclusió de més contingut procedent de fonts com Netflix, Amazon, o HBO, malgrat que és dubtós que es puguin veure fora de les fronteres nord-americanes
  • YouTube específic per a Google TV amb continguts en HD
  • serveis de música com Pandora o Napster
  • servei de cerca unificat per a tots els continguts i aplicacions
Nous continguts

Nous continguts

Segons indica Google, els posseïdors d’un aparell que munti Google TV veuran aparèixer, en algun moment de les properes setmanes, un missatge emergent que els convidarà a actualitzar a la nova versió. Poden acceptar-ho en el moment o declinar per a actualitzar més endavant.

Més informació

Lloc web oficial de Google TV, actualitzat ja per a mostrar les novetats de la versió 2.0

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: