Google TV millora però segueix sense sortir dels EEUU

Compartir

La navegació per veu i l’emparellament de dispositius són les dues grans novetats de la plataforma de programari per a televisors de la companyia del cercador, que segueix sense sortir de les fronteres nord-americanes.

Cerca per veu al nou Google TV

Cerca per veu al nou Google TV

Google anunciava, a través del blog oficial de la plataforma Google TV, la propera actualització de la seva plataforma per a televisors en la qual, i malgrat el poc èxit i reconeixement rebuts fins a la data, hi continua insistint.

Els diferents fabricants, tot i que alguns hagin recolzat a la companyia de Mountain View, continuen confiant més en les seves pròpies plataformes, fins i tot si aquestes estan basades en Android, de la mateixa manera que ho està Google TV.

El principal handicap de l’oferta de la companyia del cercador es continua mantenint tot i l’actualització: un conjunt d’apps de terceres parts molt escàs i que no resulta atractiu ni als usuaris ni als fabricants, que per pocs diners poden crear una oferta semblant més lligada als seus propis productes i serveis.

El problema que si que soluciona la nova actualització -que començarà a desplegar-se immediatament- és la dificultat relativa que encara tenia la interfície d’usuari i, en especial, la seva guia interactiva. El nom d’aquesta ara canvia a PrimeTime, i explota també una altra nova funcionalitat introduïda a la plataforma: la cerca per veu.

Google ha insistit molt en facilitar la cerca de continguts a través de la plataforma, i la funció de cerca de veu es pot considerar com la guinda del pastís a aquesta facilitat de trobar continguts.

Si volem, per exemple, veure les notícies en el conegut canal de televisió CNN a través del nostre Google TV, només haurem de dir “CNN” per tal que el motor de cerca “entengui” què és el que volem i ens posi l’emissió en pantalla.

De la mateixa manera, podrem buscar pel·lícules, sèries o programes a la graella de programació, o vídeos a YouTube.

Aquests últims també veuen una nova facilitat consistent a sincronitzar el que estiguem veient en un smartphone o tablet amb el televisor per mitjà de l’“emparellament” d’aquests a través de la connexió Wi-Fi domèstica.

La nova actualització no ha significat la internacionalització de Google TV, que continua sent una plataforma vinculada únicament als Estats Units.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: