Google va boicotejar la presentació de BlackBerry?

Compartir

Pura especulació: la rara disponibilitat molt limitada d’estoc del Nexus 4 va coincidir exactament en el temps amb la presentació de BlackBerry OS 10 i els nous smartphones de la companyia canadenca.

Un moment de la keynote d'Eric Schmidt al Mobile World Congress d'aquest any. Foto: www.imatica.org

Un moment de la keynote d’Eric Schmidt al Mobile World Congress d’aquest any. Foto: www.imatica.org

Dimecres 30 de gener de 2013, poc abans de les 16:00 hora catalana. La presentació del nou BlackBerry OS 10 i els smartphones que l’hauran de recolzar en el mercat està a punt de començar. És un acte anunciat des de fa dies. I és, just en aquest moment, que Google anuncia que tornarà a haver-hi disponibilitat d’estoc del Nexus 4, el smartphone més modern de segell Nexus, fabricat per LG.

Mateix dia, un quart d’hora més tard: l’estoc de Nexus 4 s’ha acabat a França i l’Estat Espanyol. La disponibilitat del terminal flagship de la companyia del cercador ha durat, aproximadament, una mica menys de 15 minuts. Google aconsegueix acaparar bona part dels titulars, encara que sigui amb connotació negativa, restant-li protagonisme a la presentació de BlackBerry. Coincidència?

Nexus 4 el "terminal fantasma" (com molts l'han anomenat) de Google

Nexus 4 el “terminal fantasma” (com molts l’han anomenat) de Google

Costa creure que treballant amb un fabricant experimentat com LG i el que han de ser grans companyies de logística que estan darrere de la disponibilitat regional i distribució d’aquest terminal, Google hagi pogut incórrer en una errada tan gran com només disposar d’estoc per a un quart d’hora. Unes poques setmanes o dies podria ser una cosa creïble, però uns pocs minuts se’n va més enllà, sense cap mena de dubte, de tota lògica i raonament.

Si pensem malament, podem arribar a la conclusió que els nois de Mountain View han aprés de la “jugada” que Apple els va fer en el darrer Mobile World Congress, quan la companyia de Cupertino va anunciar una futura roda de premsa -en la qual tothom sabia que presentarien l’iPad 3- justament quan Eric Schmidt (en aquell moment, CEO de la companyia) posava el peu a l’escenari de la fira de Barcelona per a presentar la versió de Chrome per a Android.

L’“anècdota” li va costar bona part del protagonisme a Google, el qual se’l va endur Apple per l’anunci de la futura conferència de premsa, i pel moment tan oportú en el que van escollir fer l’anunci, una cosa que molts blogs van comentar.

Ara, Google podria haver aprés del mestre, propiciant una situació pràcticament “de broma” que ha dut a blogs i rotatius especialitzats a centrar-se tant o més en la situació de l’estoc del Nexus 4, que en les novetats presentades per BlackBerry.

Queda per saber si amb l’escassa disponibilitat temporal d’aquest terminal, Google ha volgut “treure pit” donant a entendre que tenia les unitats necessàries per cobrir la demanda però que aquesta ha acabat per excedir àmpliament les previsions, o bé ha volgut voluntàriament donar lloc a una situació realment còmica, tot i corrent el risc de ser criticada.

Al cap i a la fi, ja se sap aquell vell adagi que diu “que parlin de mi, encara que sigui malament” i que Google hauria pogut aplicar en aquest cas.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: