Google ven publicitat en els videojocs

Compartir

El programa AdSense for Games permet inserir anuncis en format text, imatge estàtica o vídeo en canviar de nivell en un joc. De moment, es troba encara en fase beta, i Google està negociant amb alguns desenvolupadors de videojocs.


Redacció imatica.org – Segons cita la mateixa Google a la nota de premsa en la qual dóna a conèixer públicament aquesta nova iniciativa en el món de la publicitat, fins a un 25% dels internautes que es connecten setmanalment a la Xarxa, juguen en línia. I aquestes xifres creixen cada dia que passa. Les pàgines de jocs en línia s’estan fent cada cop més populars, especialment entre el públic més jove, que pot ser tan exigent amb els gràfics d’alta qualitat de la videoconsola d’última generació, com deixar-se extasiar per la més senzilla imatge d’una creació en Flash.

Davant d’aquesta gran audiència potencial, la cèlebre companyia del cercador ha estat treballant en el desenvolupament d’un sistema de publicitat que permet introduir anuncis en videojocs, abans que comenci l’acció, al final del joc i en els canvis de nivells, i que s’incorpora al seu conegut programa AdSense. Els anuncis inserits poden ser tant en l’habitual format de text clàssic de l’AdSense, com imatges estàtiques o vídeo animat.

De moment, aquesta iniciativa es restringeix als videojocs en línia, habitualment en format Flash. Google es troba negociant actualment amb productors de videojocs per incloure aquest nou producte en els seus desenvolupaments. Entre aquestes empreses amb les quals està parlant tenim alguns noms propis importants com Konami, i possibles anunciants de la talla de Sony Pictures.

No és tampoc la primera iniciativa llançada per conquerir aquest terreny en nom de la publicitat contextual, i ja fa anys que podem veure jocs de videoconsola o PC esponsoritzats per conegudes companyies comercials. A més, i ja parlant de continguts en línia, el vídeo i els ‘feeds’ RSS ja han estat objecte d’insercions d’anuncis.

Guillem Alsina