Google vendrà ebooks

Compartir

GoogleEls exemplars podran ser adquirits directament a la companyia del cercador o a algun dels seus partners, i es llegiran online o offline.

Redacció – La fira del llibre de Frankfurt, la trobada més important de l’any en matèria editorial, ha estat l’escenari triat per la multinacional del cercador per a anunciar la seva entrada en el negoci de la venda de llibres. Aquesta encara no té data fixada, però es durà a terme amb un lloc propi (anomenat en principi Google Editions) que compartirà protagonisme amb els seus partners.

Molts mitjans s’han afanyat en comparar la nova iniciativa de Google amb les seves possibles competidores com Amazon.com o Barnesandnoble.com, però la veritat és que la companyia de Mountain View sembla que no es vol enfrontar directament amb ningú ni excloure a cap de les “grans” amb les que teòricament rivalitzarà, perquè si bé els internautes podran iniciar l’adquisició del seu ebook a les pàgines de Google, aquesta operació podrà finalitzar a Amazon.com o en qualsevol altra de les companyies que vulguin ser els seus partners en aquesta aventura.

Naturalment el contingut íntegre o certes parts dels llibres (tal com l’índex o la introducció) constaran en una base de dades en la què es podrà buscar per paraules clau. Els ebooks adquirits a Google podran ser llegits online o offline.

Pel que fa a la possibilitat de que Google fabriqui el seu propi lector d’ebooks, una portaveu de la companyia ha desmentit tal possibilitat. Tot i això, és possible que, més que els lectors d’ebooks, l’objectiu real de Google sigui dotar d’un nombre més gran de continguts als telèfons mòbils basats en Android, malgrat que la incomoditat de llegir llibres en pantalles tan petites és manifesta… tot i que potser no articles curts com els existents en un bloc. Recordem que Amazon permet descarregar continguts de blocs en el seu dispositiu Kindle, per la qual cosa Google podria fer el mateix.

De fet, des de Google es posa especial èmfasi en la independència respecte a dispositiu que presentarà el seu sistema, podent llegir els llibres en un lector d’ebooks, ordinador (només disposant d’un navegador web, seguint la filosofia típica de la companyia) o telèfon mòbil.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)