Google vendrà el Galaxy S4 a través de la Play Store

Compartir

Es desconeix si la companyia del cercador afegirà futurament altres smartphones a la llista, o bé si la iniciativa serveix només per a promocionar l’únic “iPhone killer” que realment ha funcionat fins al moment.

El Galaxy S4 amb l'experiència stock Android

El Galaxy S4 amb l’experiència stock Android

La conferència Google I/O per a desenvolupadors que organitza com cada any en el Moscone Center de San Francisco la companyia de Mountain View ha deixat després de la primera jornada una bona quantitat de notícies. Una de menor impacte en els mitjans de comunicació (que ja tenim prou feina amb la resta d’anuncis realitzats en la conferència) ha estat la propera disponibilitat del Samsung Galaxy S4 a la botiga de dispositius de Google Play per als Estats Units, amb contractes per a les operadores AT&T i T-Mobile.

És la primera vegada que un dispositiu que no forma part de la línia Nexus entra en Google Play. Samsung s’ha convertit en la primera venedora de smartphones en el món, superant a Nokia i Apple, i actualment és la més poderosa fabricant i venedora de terminals equipats amb Android. Coneixent aquestes dades i sabent que la sèrie Galaxy S ha estat la més reeixida del fabricant sud-coreà, No és genys estrany que la companyia de Sergey Brin i Larry Page vulgui quedar bé amb ells.

Una nota a banda: el Galaxy S4 que es vendrà a la Play Store no és el mateix que Samsung ven a la resta del món, ja que no tindrà la interfície TouchWiz característica de tots els terminals de la marca sud-coreana per passar a portar la mateixa experiència d’Android pur (stock Android) que proporcionen els dispositius Nexus.

La pregunta és si aquesta iniciativa es quedarà aquí, si Google només promocionarà el smartphone Android més reeixit del moment, o en el futur la secció de maquinari de Play s’obrirà també als terminals flagship dels altres fabricants amb la mateixa condició que proporcionin una experiència Android pura i dura, sense afegits cosmètics i funcionals per programari.

També cap la possibilitat que la iniciativa hagi sortit de la mateixa Samsung i no de Google. El fabricant coreà podria buscar amb això el desbancar al Nexus 4 com el smartphone de referència per a la comunitat més purista d’Android, oferint un maquinari potentíssim i amb unes capacitats de maquinari que encara han d’oferir el seu màxim rendiment.

Recordem que l’ús dels vuit nuclis dels que disposa la CPU del Galaxy S4 no poden treballar simultàniament perquè GNU/Linux (la base amb la que està construït Android) no pot gestionar nuclis de diferents tipus (i en el S4 hi ha dos grups de quatre nuclis cadascun, de diferent tipus entre ells, un grup menys potent i un altre de més), cosa que serà possible en una futura actualització del sistema. I els dispositius amb experiència Nexus (que és la que, com he dit abans, té l’S4 que es vendrà a Google Play) són els primers en rebre les actualitzacions del sistema.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: