Google veu el futur construït a base de blocs?

Compartir

El Projecte Ara, semblant en concepte a Phoneblocks i que pretén aconseguir un smartphone modular al qual se li puguin canviar peces, es queda en mans dels nois de Sergey Brin i Larry Page.

Components del projecte Ara de Motorola

Entre el que es queda Google de la venda de Motorola Mobility a Lenovo s’hi compta el grup de recerca i desenvolupament Motorola Advanced Technology and Projects, el producte més destacat del qual és el Projecte Ara, consistent en un smartphone composat per peces intercanviables, com si d’un Lego es tractés.

La idea no era quelcom nou nascut en el si de la fins ahir a la nit subsidiària de Google, sinó que s’ha proposat des de diverses fonts per evitar l’elevat cost de renovar els smartphones completament per part dels usuaris cada poc temps.

Segons informa el rotatiu en línia nord-americà The Verge basant-se en una comunicació directa mantinguda amb Lenovo arran de l’anunci de l’operació de venda de Motorola, a Google li interessa mantenir a les seves mans el Projecte Ara i invertir-hi més recursos. La finalitat no ha estat revelada, si serà per fabricar un terminal modular propi o bé per llicenciar la tecnologia mitjançant patents a terceres parts.

The Verge també confirma que Lenovo tindrà una llicència de les patents d’aquest grup de recerca i desenvolupament de Motorola.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: