Google Voice, arriba la VoIP de la mà del gegant nord-americà

Compartir

InternetLa majoria de les publicacions especialitzades ja han comparat aquest producte amb Skype, del qual difereix lleugerament en funcionalitats.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Google ja proporcionava serveis de VoIP amb Talk, el seu programari de missatgeria instantània que permet la realització d’audioconferències, amb el que ja li feia en certa manera la competència a Skype, malgrat que aquesta darrera continua essent la solució preferida per la majoria dels internautes usuaris d’aquesta mena de sistemes.

Google Voice constitueix un complement als serveis de VoIP fins ara oferts per la companyia del cercador, que permet a l’usuari vincular dispositius físics de telefonia a un sol identificador; fins ara, podem disposar d’un número de mòbil, telèfon fixe del nostre domicili, i el de l’oficina, cadascun amb el seu corresponent número. Google Voice busca proporcionar un sol número per usuari, des del qual es redirigirà la trucada a qualsevol dels terminals físics que aquest hagi indicat al sistema.

Així, si ens truquen al nostre número de Google Voice, pot sonar el nostre mòbil al mateix temps que els telèfons fixos del nostre domicili i l’oficina, de manera que podem rebre la trucada en qualsevol d’aquests tres terminals.

Fins i tot podem indicar cap a quins terminals pot arribar la trucada en funció de qui truca, discriminant per exemple que les trucades relacionades amb la feina vagin a parar al terminal de la nostra oficina i al mòbil, mentre que les personals siguin desviades al telèfon del nostre domicili.

També s’inclou un servei de transcripció de veu a text, de manera que els missatges desats en el nostre contestador automàtic poden a posteriori ser consultats a través d’un servei web.
Una funció molt pràctica és la de gravació de trucades, que permet gravar tota una conversa i emmagatzemar-la en línia.

Google Voice no és, de fet, un servei nou; prèviament el seu nom era GrandCentral (clarament inspirat en la cèlebre estació de trens de Nova York), l’empresa matriu de la qual fou adquirida el 2007 per la companyia del cercador.

De moment, Google Voice només estarà disponible per als actuals usuaris de GrandCentral en fase beta tancada i en anglès, tot i que es preveu que d’aquí a poques setmanes s’obrirà a la resta d’usuaris de parla anglesa. Per a la resta d’idiomes és més difícil de dir.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina