Google no vol que se li escapin els ‘wearables’

Compartir

Google vol actuar aviat per evitar que el camp dels smartwatches i altres wearables se li escapi per no tenir una plataforma estandarditzada, permetent a altres sistemes prendre aquest terreny per assalt.

Comencen a proliferar els rellotges intel·ligents i les polseres d’esport, i no totes porten Android o una variant d’aquest. Rellotges com el SmartWatch de Sony o l’I’m Watch munten una variant de la plataforma de programari del robot verd, però altres com Pebble munten una plataforma pròpia o, en el cas de Samsung, empren el sistema operatiu Tizen.

Tot és qüestió de disponibilitat d’eines, interessos, voluntat d’innovar o comercialitzar una plataforma determinada, o de vincles comercials.

És per això que Google es vol posar seriosa en aquest tema, i ho ha comunicat a la conferència SXSW que se celebra aquests dies a Austin, Texas (Estats Units), mitjançant Sundar Pichai, Vicepresident Sènior d’Android, Chrome i apps de la companyia, en una xerrada que tenia concertada en aquest esdeveniment dedicat a la música, el cinema i la interactivitat.

Samsung galaxy Gear Fit, pulsera de fitness de Samsung amb sistema operatiu propietari que no és Android

Samsung Galaxy Gear Fit, pulsera de fitness de Samsung amb sistema operatiu propietari que no és Android

Pichai ha anunciat la publicació, en un termini d’unes dues setmanes, d’un SDK per a Android dedicat als dispositius ‘wearables’ (literalment, vestibles) per poder crear una versió d’Android a mida en aquests, segons informa el Wall Street Journal a través del seu blog Digits, dedicat a les noves tecnologies.

Els desenvolupadors de smartwatches, per exemple, es troben amb el handicap de les petites pantalles dels seus desenvolupaments, que no poden allotjar icones i elements de la mateixa mida que la pantalla d’un smartphone.

Per tant, Google busca facilitar la tasca dels fabricants abans que altres plataformes se li puguin avançar i fer-se un lloc important en el mercat, quedant com referència.

A més, des del Journal, així com des d’altres mitjans, donen com a segura la irrupció de la companyia del cercador en el camp dels wearables amb el seu propi smartwatch. És més, fins i tot des de la publicació dedicada a l’àmbit econòmic li posen nom al fabricant: LG.

Si s’acompleix aquesta predicció, Google s’estrenaria en els rellotges intel·ligents amb el mateix procés que ha seguit amb els smartphones de gamma Nexus, encarregant la fabricació d’un model de referència a una empresa externa.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: