Google vol regnar en les suites ofimàtiques per a dispositius mòbils

Compartir

La companyia del cercador ofereix la nova versió de QuickOffice gratuïtament per a posseïdors d’un terminal Android o iOS (iPhone/iPad), a més d’integrar-la amb el seu servei d’emmagatzemament en el núvol.

Google mou fitxa amb QuickOffice, la suite ofimàtica per a dispositius mòbils que va adquirir al juny de l’any passat i que a priori semblava destinada a desaparèixer per integrar la seva tecnologia en Google Drive. No ha estat finalment així, malgrat que la seva integració amb el servei en el núvol de la companyia -quelcom que ja es podia pressuposar- és destacable.

Però la novetat més destacable per als usuaris és que el nou QuickOffice és totalment gratuït. Anteriorment, aquesta suite comptava amb una edició gratuïta que només permetia veure els arxius en format de la suite ofimàtica Office de Microsoft, i el paquet que permetia editar-los era de pagament. Aquest model ha estat seguit per la gran majoria de la indústria dedicada a les suites ofimàtiques per a dispositius mòbils.

El nou QuickOffice, ja disponible a la botigues d’aplicacions Play de Google i també a l’App Store per als dispositius d’Apple (iPhone i iPad), amb una nova icona molt semblant a la de Google Drive.

La compatibilitat a nivell de fitxers continua sent la mateixa, i malgrat que suporta bé els formats d’Office, encara no hi ha compatibilitat amb els formats OpenDocument, quelcom que és sorprenentment escàs entre els dispositius mòbils (en Android només hi ha visors).

A nivell estètic i funcional, el nou QuickOffice s’acosta amb lògica a Google Drive. No deixa de ser curiós, malgrat tot, que la multinacional del cercador no hagi optat per una solució integrada, fent que des d’una sola aplicació es puguin editar documents online i offline. Tot i això, ha preferit decantar-se (almenys en aquest primer llançament) per fer de QuickOffice un editor offline que pot substituir també completament el client de Google Drive.

Per a promoure la seva adopció entre els usuaris, aquells que instal·lin la suite ofimàtica en els seus terminals fins al dijous dia 26 podran gaudir de 10 GB. extra d’emmagatzemament en el núvol a través de Drive.

Compte en intentar instal·lar aquesta suite perquè hem detectat la impossibilitat de fer-ho en un terminal que porta de sèrie una versió anterior de QuickOffice. No creiem que hi hagi gaires problemes per a actualitzar una instal·lació de l’app que no hagi vingut de sèrie en el terminal, és a dir, adquirida a posteriori, però hi ha terminals en què aquesta ni tan sols es pot desinstal·lar i, en intentar instal·lar la nova versió, esta dóna un error de proveïdor duplicat.

Des de Google s’indica que ambdues apps poden coexistir. En els fòrums de discussió, diverses queixes per part d’un reduït grup d’usuaris apunten també a problemes puntuals amb alguns dispositius i configuracions concretes.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: