Google vol usar els espais entre freq

Compartir

La companyia del cercador proposa un conjunt format pels espais "en blanc" no utilitzats per les emissions de TV i la seva plataforma per a mòbils Android amb la finalitat de proporcionar cobertura a tot el territori nord-americà en matèria de telecomunicacions.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i la seva derrota en les subhastes per a les noves freqüències radioelèctriques de l’espai de telecomunicacions nord-americà, Google sembla entestada amb entrar en aquest sector costi el que costi. I és per això que ha presentat una proposta a la FCC (Federal Communication Commission, l’organisme encarregat de regular les telecomunicacions al país nord-americà) per tal d’utilitzar els espais entre canals de televisió.

Aquestes freqüències, a les quals Google es refereix com a "espais en blanc" se situen a mode de diferenciador entre canal i canal de la TV analògica per tal que els diversos canals existents no s’interfereixin mútuament. La proposta de Google consisteix simplement en usar aquests espais per fer passar dades que serien enviades i rebudes per dispositius equipats amb Android, argumentant que en ser aquesta darrera una plataforma oberta, qualsevol fabricant, prestador de serveis o operadora podria adherir-se a la iniciativa.

El que proposa Google té una semblança amb WiMAX, un tipus de connexió sense fils que a diferència del WiFi permet cobrir radis molt més amplis, de quilòmetres. Tot i que la nota a la FCC ha estat dirigida pel gegant d’Internet, aquest forma part de la White Spaces Coalition, un conjunt de grans empreses que advoquen per l’ús dels ja explicats "espais en blanc" per a les telecomunicacions. Entre els seus integrants s’hi compten Dell, HP, Philips, Samsung o, paradoxalment, Microsoft.

Guillem Alsina