Graph Search ja desplegat per a tots els usuaris de Facebook en anglès nord-americà

Compartir

En estar lligat a la configuració idiomàtica de la xarxa social, pot ser emprat en qualsevol país.

Només serà necessari configurar la interfície del nostre compte a Facebook per a què es mostri en llengua anglesa, variació nord-americana (US English o Anglès US), per poder començar a gaudir de Graph Search, l’eina de cerca social de la companyia de Mark Zuckerberg.

Graph Search és un cercador generalista, els resultats del qual no depenen només d’un rànquing aconseguit per punts i influència, si no que estan fortament lligats a les relacions socials en la mateixa Facebook de l’usuari que realitza la cerca. Amb això es pretén acostar més els resultats a l’usuari, En ser aquests buscats entre els seus amics i els enllaços i continguts que aquests tenen i recomanen.

Aquest cercador no pretén fer-li la competència directa a Facebook, almenys de moment, ja que són eines diferents, encara que a la llarga és probable que l’empresa de Mark Zuckerberg si que busqui aquest enfrontament amb el seu ‘arxienemic’, ja que ambdues solucions col·lidiran en un moment o altre.

Amb tan sols canviar l’idioma en el qual es mostra la interfície de la xarxa social a anglès nord-americà i vigilant bé que sigui aquesta darrera variació (ja que, si no, no funciona), ja podrem començar a gaudir de les bondats del nou cercador. Podrem identificar que el canvi s’ha fet correctament perquè la barra de text de Graph Search és d’una longitud més gran que la barra de cerca que fins ara es troba a la barra superior de la interfície de Facebook.

Aquest no és l’únic canvi que s’introdueix, ja que podem veure algunes diferències en els gràfics mostrats a la part dreta de la barra superior de la interfície web de Facebook.

L’objectiu immediat dels nois de Mark Zuckerberg és que els seus usuaris comencin a realitzar cerques en llenguatge natural sobre activitats i gustos, perquè d’aquesta manera basculin cap a ell des del servei de cerques de Google (generalista i orientat a trobar llocs i pàgines web com a resultat) per a informar-se sobre esdeveniments als quals vagin els seus amics, i novetats sobre els seus hobbys i preferències.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: