“Groufie”, el “selfie” de grups

Compartir

El terme està guanyant popularitat a La Xarxa, fins al punt que Huawei ja l’ha emprat comercialment en la promoció de l’Ascend P7, però encara no ha estat inclòs en cap diccionari.

Us en recordeu del “selfie” d’Ellen DeGeneres a la gala dels Oscars amb un nodrit grup d’actors entre els quals hi havia Brat Pitt, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper o Julia Roberts? va passar a ser, després de la seva publicació a Twitter, el selfie més retwitejat de la història. Doncs podria deixar de tenir aquesta condició si s’acaba adoptant una nova denominació per als selfies grupals: groufies.

El selfie d'Ellen DeGeneres a la nit dels Oscars aviat podria passar a ser considerat un groufie

El selfie d’Ellen DeGeneres a la nit dels Oscars aviat podria passar a ser considerat un groufie

Aquesta denominació ja està sent emprada en hashtags per part d’usuaris de Twitter, i a Instagram més d’altres xarxes socials, i fins i tot Huawei l’ha utilitzat en la promoció del seu darrer vaixell insígnia, el Ascend P7.

Per la seva popularitat, el terme selfie ja ha estat acceptat per l’Oxford English Dictionary, groufie encara no, i ni tan sols consta amb entrada pròpia a la Wiquipedia, només a l’Urban Dictionary.

La diferència entre selfie i groufie és, senzillament, la quantitat de gent que surt a la imatge: mentre que el selfie és individual, el groufie (també definit com a super selfie segons l’entrada en anglès de la Wikipedia ) és col·lectiu, i inclou més d’una persona en el pla.

A groufie li queda encara un llarg recorregut, que passarà sens dubte perquè sigui àmpliament utilitzat pels internautes en un futur proper.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: