Guerra entre Google i Alibaba Group

Compartir

El sistema operatiu d’Alibaba n’ha estat el detonant.

Aliyun OS

Aliyun OS

Google ha paralitzat el llançament del nou smartphone d’Acer perquè aquest no porta Android, si no que empra Aliyun OS, el nou sistema operatiu basat en Linux d’Alibaba.

Segons Alibaba Group : “El nostre soci (Acer) fou advertit per Google que si el producte funciona amb Aliyun OS, Google donaria per acabada la cooperació amb Android i altres tecnologies llicenciades pel nostre soci. Respectem i entenem la decisió d’Acer retardant el llançament i lamentem l’impacte que aquesta disputa pugui tenir sobre el nostre soci”.

Google ha sortit al pas amb una resposta digna: “La compatibilitat està en el cor de l’ecosistema Android i assegura una experiència consistent per a desenvolupadors, fabricants i consumidors. Versions no compatibles d’Android, com Aliyun, debiliten l’ecosistema. Tots els membres de l’Open Handset Alliance s’han compromès a construir una plataforma Android i a no vendre dispositius Android no compatibles”.

Mentre que Android és lliure per a què qualsevol l’use com li agradi, només els dispositius compatibles amb Android es beneficien de l’ecosistema Android”.

Alibaba Group va tornar a respondre amb unes dures paraules cap a Google: “No en tenen ni idea, només especulen. Aliyun és diferent”. D’altra banda, en el portal de notícies CNET han recollit l’exposició de John Spelich, d’Alibaba: “Aliyun és un sistema operatiu de codi obert que també permet a altres allotjar els seus llocs web adaptats a mòbils en el nostre núvol, i nosaltres els posem a disposició dels usuaris de telèfons Aliyun OS. Per tant, som un ecosistema que inclou altres empreses d’Internet, cosa que Android no fa, ja que proporciona aplicacions a través de descàrregues. És el quid del debat entre núvol i aplicacions. El núvol és obert, els sistemes d’aplicacions són tancats perquè estan controlats per l’operador de la botiga d’aplicacions. Així que ja veus: dos ecosistemes en competència, un que està obert a través del núvol, i un altre tancat que restringeix als usuaris a només les aplicacions que volen que vegis”.

De moment Acer no ha volgut fer declaracions.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: