Guia per desfer l’embolic de les fotos d’IOS

Compartir

Et fas un embolic amb les fotos a iOS? Jo mai he acabat d’entendre on i com guarda iOS les fotos. Sempre em desapareixen o bé em surten duplicades. Així que, diga’m agosarada, però m’he disposat a fer unes proves amb el el meu iPhone, el meu iPad i fins i tot m’he atrevit a fer entrar a l’equació a la Fototeca de l’iCloud (beta), la versió que ofereix el nou sistema operatiu iOS 8.1.

El primer que he fet ha estat buidar de fotos els meus dispositius per no tenir cap accident i m’he posat mans a l’obra. No t’arrisquis a fer proves amb les fotografies sense fer-ne una còpia de seguretat.

He desactivat les fotos en streaming als meus 2 dispositius i el que ha passat era senzill i també previsible. Cada dispositiu ha guardat les pròpies fotos al seu Rodet.

He activat les fotos en streaming a ambdós dispositius.

 • Si faig una foto amb un dels dispositius, la fotografia m’apareix a 3 llocs: dins del Rodet i dins la carpeta de Fotos en streaming del dispositiu amb què he fet la fotografia i també a la carpeta de Fotos en streaming de l’altre dispositiu.
 • Si esborro la fotografia de la carpeta de Fotos en streaming de qualsevol dels dispositius, també se m’esborra de la carpeta Fotos en streaming de l’altre, però em conserva la fotografia al Rodet del dispositiu amb que he fet la fotografia.
 • Si esborro la fotografia del Rodet amb que vaig fer el dispositiu, s’esborra de tot arreu: del Rodet i de les Fotos en streaming d’ambdós dispositius.

He activat les fotos en streaming només a un dispositiu (en aquest cas a l’iPhone).

 • He fet una foto amb l’iPhone i m’apareix a les carpetes Rodet i Fotos en streaming. Si esborro la fotografia del Rodet, també s’esborra de Fotos en streaming. Si l’esborro de Fotos en streaming, me la continua guardant al Rodet.
 • A l’iPad, evidenment, no m’apareix la fotografia que he fet amb l’iPhone si no activo les fotografies en streaming. Si ho faig, se’m descarreguen totes les fotografies que tinc a la carpeta Fotos en streaming a l’iPhone a la carpeta de Fotos en streaming de l’iPad. A partir d’aquí el funcionament és el mateix que en l’apartat anterior.

Fins aquí em segueixes? Així és com funcionaven les fotos abans que, amb l’arribada del’iOS8.1, poguéssim activar l’iCloud Photo Beta.

 

I aquí és quan entra en joc l’iCloud photo beta.

Ara he activat la Fototeca de l’iCloud amb l’opció de fotos en streaming al meu iPhone i he activat les fotografies en streaming a l’iPad. (Això et serà útil si tens un dispositiu amb iOS8.1 i l’altre amb un iOS anterior).

 • He fet una fotografia amb l’iPhone: me la mostra a la carpeta Fotos en streaming a l’iPad i també a la Fototeca de l’iCloud. Evidentment, també me la mostra a iPhone, però ara ja no la col·loca a les carpetes Rodet ni a Fotos en streaming perquè aquestes carpetes s’han fusionat en una de sola anomenada Totes les fotos.
 • Si esborro la fotografia des de l’iPhone, s’esborra de tot arreu.
 • Si esborro la fotografia des de l’iPad, només s’esborra de l’ipad.
 • Si esborro la fotografia des de l’iCloud, s’esborra de l’iPhone però la manté a iPad.
I, finalment, he activat la Fototeca de l’iCloud a ambdós dispositius
I m’adono que funciona com qualsevol carpeta en un núvol. Faig una fotografia amb qualsevol dispositiu i m’apareix a la resta. Si l’esborro des de qualsevol lloc, s’esborra de tot arreu. Si la modifico amb un filtre, també canvia a tot arreu.
Des de qualsevol dels dispositius puc, en mode d’edició de la fotografia, retornar a la fotografia original si li he fet alguna modificació.
Tingues present que per a que es carreguin les fotografies a la Fototeca de l’iCloud i que t’apareguin a la resta de dispositius, cal tenir el wifi activat.

Com activar l’opció Fototeca de l’iCloud?

Abans que res sigues conscient que és una funcionalitat beta, per tant, no és una versió estable. Valora-ho abans d’activar-la. Per a fer-ho necessites:
 • un Apple ID
 • un iPhone, iPad o iPod amb iOS 8.1 o posterior,
 • i prou emmagatzematge a iCloud, ja que les fotografies de la Fototeca d’iCloud prenen espai dins el pla d’emmagatzematge d’iCloud.

Des del l’Phone o iPad, has d’anar a Configuració> iCloud> Fotos, i marcar l’opció Fototeca de l’iCloud (Beta).

Configuració de la fototeca d'iCloud

Configuració de la fototeca d’iCloud


En marcar l’opció d’activar, et deixarà escollir entre les següents configuracions:

 • Optimitzar l’emmagatzematge per a l’iPad/iPhone: si actives aquesta opció, la Fototeca l’iCloud emmagatzemarà els vídeos i les fotografies originals d’alta resolució a iCloud i, en canvi, al teu dispositiu, hi guardarà de forma local una versió més lleugera dels arxius. Si el que vols és estalviar espai als dispositius, aquesta és l’opció a escollir però sàpigues que necessitaràs una connexió a Internet per descarregar d’iCloud la foto o el vídeo original.
 • Descarregar i conservar els originals: emmagatzema les fotografies originals als dispositius i a l’iCloud.
 • Carregar les meves fotos Streaming: paral·lelament a la fototeca de l’iCloud, pots continuar tenint activades les fotografies en streaming. Totes les fotografies noves que facis en un dispositiu es podran veure automàticament a la resta de dispositius, sempre que hi hagi una xarxa Wifi.
 • Fotos d’iCloud compartides: Si vols compartir àlbums amb d’altres persones, cal que activis aquesta opció. 

On puc veure les fotos a iCloud Photo Library?

Al dispositius trobaràs les fotografies al mateix lloc que sempre, a l’aplicació Fotos.

A través d’Internet, les trobaràs a icloud.com/photos. Hauràs d’entrar-hi introduint les teves credencials del compte d’iCloud i ara ja t’hi apareixerà el nou apartat: Fotos. Tinguis present que per tenir-hi accés cal que abans haguis activat la Fototeca des d’un dispositiu.

 

Imatge que il·lustra aquest article d’AshtonPal; a Flickr sota llicència Creative Commons.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: