Guía per seguir el Mobile World Congress al Twitter

Compartir

Us expliquem els hashtags i perfils clau per a que no us perdeu detall de la cita barcelonina.

Ja només queden dues setmanes per al principal esdeveniment de l’any dedicat a les tecnologies mòbils, i fixeu-vos que dic tecnologies mòbils i no pas telefonia mòbil, perquè el Mobile World Congress és molt més que telèfons mòbils i smartphones; la Internet de les coses, wearables, i serveis que corren en background en els servidors de les operadores conformen el panorama dels estands que podrem veure a la Fira de Barcelona i de les presentacions que s’hi realitzaran. Però, és clar, l’atracció principal per al gran públic continuaran essent els mòbils.

Si volem seguir el desenvolupament de la fira de Barcelona i les principals novetats que s’hi presenten, Twitter és una bona eina. Amb actualitzacions constants i gran quantitat de perfils que estaran seguint les evolucions de les companyies presents a Barcelona, només cal saber què seguir i què buscar-hi.

El primer son els hashtags, les marques que permeten seguir converses. Per al Mobile, com en cada gran esdeveniment, n’hi haurà més d’una a ser usada pels qui vulguin fer comentaris en relació a aquest esdeveniment: #MWC15, #MWC2015, i #MobileWorldCongress.

Però, a més dels hashtags oficials i els més emprats, hi ha altres recursos que els twitaires més recalcitrants no es poden perdre per seguir, fil per randa, el congrés a la seva xarxa social preferida:

@MWC_Barcelonamobile_world_capital
Barcelona no acull la capitalitat mundial de la mobilitat (Mobile World Capital) perquè si; a més d’acollir el Mobile World Congress, la ciutat comtal està considerada com una de les líders mundials en l’àmbit de les smart cities. Com no podia ser d’altra manera, el compte de Twitter oficial de la capitalitat de la mobilitat bullirà d’activitat durant els dies previs al congrés i durant aquest, i encara en sentirem coses i els dies posteriors. Sens dubte, un must en la nostra llista de perfils a seguir per al congrés.

@GSMAgsma
És el compte oficial de la GSM Association, entitat organitzadora del congrés (a més de realitzar altres activitats) i que aplega una gran part de tot el teixit empresarial mundial dedicat als diversos aspectes de les tecnologies mòbils, com ara operadores o fabricants. Tweets de caràcter corporatiu, però també d’interès sobre les novetats que es presentin en l’esdeveniment de Barcelona.

@sergimarcensergi_marcen
Un dels membres més destacats de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, on s’hi ha especialitzat en temes de mobilitat. Com en les darreres edicions del Mobile, estarà al Pavelló de Catalunya, fent piulades d’interès tant sobre les empreses del nostre país que hi seran presents com en general sobre la fira.

@albertcuestaAlbert_Cuesta
Ja us el recomanava a la meva llista d’imprescindibles a la twitteresfera tecnològica catalana, i us el torno a recomanar sens dubte com el -si em permeteu la llibertat i, sobretot, si me la permet ell- periodista TIC de capçalera de Catalunya. Per què? Doncs perquè l’Albert sempre ens porta temes d’actualitat i d’interès en els diversos (molts) mitjans en els quals col·labora. De ben segur que hi serà totes les jornades i, per tant, podreu seguir l’actualitat del congrés al dia.

@gsmarena_comgsm_arena
Publicació especialitzada en dispositius mòbils de consum (smartphones i tablets, encara que també wearables). Es farà ressó de totes les novetats, amb fitxa inclosa per a cadascun dels nous terminals llançats.

@SamsungMobilesamsung_mobile
Tot apunta a què el Samsung Galaxy S6 serà presentat a Barcelona el proper dia 1. Ho serà? Ho sigui o no, de ben segur que Samsung, un dels principals actors de l’escena mòbil actualment, presentarà coses interessants a Barcelona. Si no hi podeu ser, aquest compte us acostarà la informació en primera persona. Seguiu-lo a partir del diumenge a la tarda.

#SamsungUnpacked
Cada any, Samsung organitza un parell de presentacions sota el títol d’Unpacked i aquest hashtag al Twitter, una d’elles al Mobile World Congress. Serà la del diumenge que he esmentat abans, i en la qual s’hi pot presentar el Galaxy S6. A no pedre’s aquest hashtag el diumenge a la tarda.

@xdadevelopersxda_developers
Amb diversos milions de membres, aquesta és probablement la comunitat de desenvolupadors i aficionats a la tecnologia mòbil més gran del món. No sembla que hagin de tenir “enviats especials” al congrés, però de ben segur seran ràpids a donar les notícies i molt prolixos en matèria de continguts.

@evleaksevan_blass
Evan Blass, periodista freelance i responsable d’alguns dels leaks més interessants dels darrers anys, filtracions sobre els models de smartphone que s’han de presentar, de ben segur que ens obsequiarà amb algunes informacions de primera mà durant els dies previs al congrés. O potser no es correspondran amb el que s’acabi presentant? Sigui com sigui, sens dubte serà interessant de seguir per especular sobre el que se’ns vindrà a sobre.

I nosaltres? aquests seran els comptes de Twitter a través dels quals tindrem el plaer i l’honor d’anar-vos oferint tota la informació que vagi sorgint durant els dies en què es celebri el congrés:

@ycomtecnologiaycom_tecnologia
A través del nostre compte dedicat a l’actualitat tecnològica us anirem anunciant en titulars els nous dispositius que es vagin presentant, així com les principals línies informatives que vagin sorgint, les curiositats, i tots els articles i vídeos que publiquem a la nostra pàgina web o en el nostre canal de YouTube.

@ycomliveycom_live
Interessat en una marca en concret que celebra una roda de premsa al Mobile? Nosaltres cobrirem diversos esdeveniments en viu, i ho farem a través d’aquest compte. A més, els tuits corresponents a cada esdeveniment també els incrustarem en temps real a una entrada de la nostra pàgina web, creant el que s’anomena un “live blog”, una actualització en temps real segons van passant les coses. Serà un compte amb molta activitat aquells dies, sens dubte, així que estigueu-hi atents…

I no us perdeu tampoc les noticies oficials sobre Apple i Google; malgrat que sembla que ambdues companyies visquin d’esquena al Mobile, realment hi tenen molt d’interès. La companyia de la poma ja ha fet coincidir alguns anuncis importants amb la celebració de l’esdeveniment barceloní, i igualment passa amb els nois de Mountain View.

El Mobile World Congress durarà oficialment quatre dies, cinc per a la premsa (des del diumenge fins al dijous ambdós inclosos), però donarà per parlar durant unes quantes setmanes.

Si ets aficionat a les noves tecnologies, no te’l perdràs.

Guillem Alsina
Etiquetes: