“Habemus” Windows Phone 7

Compartir

Windows Phone 7Així és el nou sistema operatiu per a dispositius mòbils, renovat per dins i per fora.

Redacció – Microsoft necessitava imperiosament donar un gir de 180 graus a la seva estratègia mòbil, quelcom que ha fet sacrificant la compatibilitat cap enrere de la seva plataforma per tal de poder dur a terme la seva completa reconstrucció més d’acord amb el què demanen els usuaris d’avui en dia. Aquestes són les seves principals novetats.

Steve Ballmer durant la presentació del nou sistema
Steve Ballmer durant la presentació del nou sistema

Una interfície diferent

La pantalla principal de Windows Phone 7Conscient de la importància de la imatge avui en dia, Microsoft ha buscat una cosa trencadora per a la pantalla d’inici del seu nou sistema operatiu, i ha trobat inspiració en els widgets d’altres plataformes mòbils. Dividida en seccions quadrades, la pantalla d’inici del sistema i principal del telèfon, assigna cadascuna d’aquestes a una aplicació, que mostrarà en el seu quadrat la informació actualitzada del seu corresponent servei. Malgrat que Microsoft no els anomena així, cadascun d’aquests quadrats constitueix un widget que mostra els canvis en temps real.

La representació d’aquests canvis també busca la senzillesa i el destacar, pel que, per exemple, les notificacions de nous missatges de correu o de trucades perdudes, es realitzen en tan sols dos colors, mentre que les actualitzacions de fotografies dels nostres contactes a Facebook es fan a tot color, tal i com podem veure en les diferents captures de pantalla que acompanyen a aquest article.

A partir d’aquesta pantalla d’inici, l’usuari pot navegar per un menú que li permetrà accedir a tots els recursos i aplicacions del terminal.

Social

La integració amb els diferents serveis socials d’Internet (llegeixi’s, sobretot, Facebook i Twitter) és, no un luxe o quelcom optatiu per als smartphones actuals, si no que sembla quelcom indispensable.

Però Microsoft no s’ha quedat només aquí: Zune i Xbox Live són els seus dos serveis de música i jocs respectivament que també compten amb un component social a més de relacionar-se amb el seu maquinari MP3/MP4 Zune i videoconsola Xbox 360 respectivament.

Office

Jocs del servei XboxUna peça important serà la versió mòbil del paquet ofimàtic Office de la mateixa companyia, del qual una versió reduïda serà inclosa en cada terminal. Aquesta permetrà als usuaris veure, editar i crear documents de text (Word) i fulls de càlcul (Excel), a més de reproduir presentacions de diapositives (PowerPoint).

Els usuaris corporatius sempre han estat i continuen sent una peça important en l’estratègia de Microsoft.

Trencant amb el passat

Internament, Windows Phone 7 és totalment diferent del què havia construït Microsoft fins a la data. Aquest punt i a part amb l’herència acumulada era necessari per tal de poder treure el màxim profit a la nova interfície i la potència dels nous terminals, però té un preu: els desenvolupadors hauran de refer totes les aplicacions desenvolupades fins a la data, quelcom en el que la companyia de Redmond ha estat treballant per tal de sortir al mercat amb el màxim nombre de programes disponibles per a la nova plataforma.

Amb el suport dels fabricants, a punt per al Nadal

Un sistema operatiu no és res si no hi ha mòbils que l’executin. Per això, Microsoft s’ha rodejat dels seus col·laboradors habituals en el camp de la telefonia mòbil i la informàtica de sobretaula. Fabricants com Samsung, LG, Dell o HTC han presentat els primers terminals que muntaran Windows Phone 7.

La sortida d’aquests al mercat es durà a terme esglaonadament, i les primeres dates anunciades per Steve Ballmer corresponen a Europa (21 d’octubre) i els Estats Units (8 de novembre).

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina