Hackathon “Joves i Resiliència Urbana” a Colòmbia

Compartir

Just abans de la celebració del Fòrum Urbà Mundial i organitzada per ONU-Hàbitat, se celebrarà a Medellín una hackathon dedicada a la solució de problemes urbans mitjançant tecnologies mòbils.

La resiliència es defineix com la capacitat d’un individu o col·lectiu de sobreposar-se a les penalitats i les adversitats. En l’àmbit urbà es referiria, per tant, a la capacitat de les urbs per sobreposar-se als seus problemes, ja siguin puntuals o crònics.

Les noves tecnologies i el paradigma de la smart city o ciutat intel·ligent busquen ajudar, precisament, a aquesta resiliència de les ciutats, facilitant als seus habitants i visitants tasques com aparcar el seu vehicle, la recollida eficient d’escombraries, o la despesa energètica, mitjançant la implantació de sensors i aplicacions que optimitzin totes aquestes i moltes altres tasques més.

Aprofitant l’avinentesa del Fòrum Urbà Mundial que se celebrarà a la localitat colombiana de Medellín del 5 a l’11 d’abril, prèviament començarà una hackathon que es desenvoluparà del 4 al 6 sota el lema “joves i resiliència urbana“, i en la qual es farà especial incidència en la construcció de solucions per als entorns urbans basats en mobilitat.

Si us interessa la tecnologia, teniu entre 18 i 30 anys, i voleu desenvolupar solucions que ajudin els altres, aquesta hackathon és una bona oportunitat de desenvolupar les vostres habilitats i contribuir a la comunitat amb solucions pràctiques. Us hi podeu inscriure mitjançant el formulari de registre.

Infografia sobre resiliència urbana

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: