Hannah Montana Linux, un fenomen Twitter

Compartir

TwitterAquesta distribució GNU/Linux basada en Kubuntu no hauria passat d’una simple anècdota si no fos per l’eco que li ha donat la xarxa social de microblogging.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Quan ho vaig llegir a OSnews em vaig quedar perplex, i no n’hi ha per menys; coincideixo en part amb el redactor d’aquest popular bloc en llengua anglesa sobre actualitat informàtica que ha escrit l’article, en que es fa difícil veure les paraules “Linux” i “Hannah Montana” juntes en la mateixa frase… però així és.

La distribució Hannah Montana Linux no deixa de ser més que una distribució basada en Kubuntu, a la qual se li ha personalitzat l’aspecte de l’escriptori amb una sèrie de temes dedicats a la popular estrella infantil i juvenil de Disney. Però llavors, i veient que és una de tantes altres distros de GNU/Linux basades en Ubuntu que l’ha convertit en quelcom tan mediàtic?

Ni que sigui com a anècdota, molts blocaires l’han esmentat en les seves publicacions, malgrat que les pàgines web especialitzades poc o res han dit sobre ella. Realment, l’aportació al món que ha fet aquesta distribució (i molt a pesar dels internautes adolescents que puguin llegir aquestes ratlles) no passa més enllà de ser una demostració més del què s’ha donat en anomenar “l’efecte Twitter”. I és que si hom busca a la xarxa social de microblogging, hi trobarà nombroses entrades de “twitaires” que fan referència a aquesta nova distro.

En qualsevol altre cas, i si fos una distro amb altres característiques pròpies, és probable que la iniciativa hagués passat totalment desapercebuda, però l’impuls de Twitter ha fet que la comunitat blocaire s’hagi interessat en gran mesura per ella. Probablement, Hannah Montana Linux morirà per al gran públic en uns pocs dies, però per un temps ha tingut els seus “15 minuts de fama” com al seu dia va vaticinar Andy Warhol.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)