Hewlett-Packard canviarà el seu enfocament en el mercat

Compartir

La qualitat, la diferenciació i unes mires que aniran més enllà del maquinari tallant totalment amb el mandat de Mark Hurd, seran les claus de la nova HP segons vol el nou CEO de la companyia.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El canvi de lideratge a Hewlett-Packard del desafortunat Mark Hurd (la sortida del qual es va produir per la porta del darrere després de l’escàndol provocat per les acusacions d’assetjament sexual i malversació de fons) a Leo Apotheker sembla comportar també un canvi en la manera de treballar i la filosofia empresarial de la companyia, el nou CEO de la qual sembla voler trencar totalment amb l’herència del seu predecessor.

Fins ara, Hurd era més partidari de centrar el negoci en el maquinari, menyspreant el programari, el què segons alguns analistes ha portat a HP a estar deficientment equipada en algunes àrees clau actualment, com és el cloud computing. Apotheker sembla voler centrar la seva estratègia comercial en la diferenciació dels seus productes, passant també pel programari, segons confessa el nou CEO de la multinacional en una entrevista exclusiva per a BusinessWeek que està tenint una gran difusió per Internet.

Apotheker no es talla en afirmar que “HP ha perdut la seva ànima”, referint-se a què el fabricant ha deixat de posseir la seva empremta diferenciadora en els productes que treu al mercat. Aquesta pèrdua pot ser deguda en gran mesura al comentat escàs interès de Hurd en el programari, ja que a igualtat de maquinari (mateixos processadors, memòries, semblant velocitat de procés i optimització dels components) el que diferencia a un fabricant d’un altre és el que executa la màquina. Però també pot ser degut a la qualitat; molts dels experts en qualitat de l’empresa van ser acomiadats en la gran reducció de personal duta a terme per Hurd.

Les mancances d’HP en el terreny del programari seran corregides amb adquisicions. Apotheker ha declarat a Businessweek que està disposat a comprar empreses de programari que li aportin valor afegit. El mateix CEO descarta a SAP (companyia de la qual procedix ell mateix) i Salesforce.com .

Fins ara, i segons afirma un analista extern a la companyia, les vendes de programari d’HP han representat el 2,2% del total, una xifra molt petita. Amb el canvi de rumb, la multinacional espera ampliar negoci per aquesta banda. En contraposició, el maquinari (ordinadors, sistemes d’emmagatzemament, maquinari de xarxa -inclosa 3Com- i impressores) representa el 70% del total de les vendes.

webOS: un futur brillant

A partir de la interpretació d’aquesta entrevista, moltes publicacions en línia han llançat com a titular que els ordinadors HP muntaran la plataforma heretada de Palm juntament amb Windows a partir de l’any vinent. Realment, les paraules d’Apotheker poden deixar a entendre això, malgrat que són més flexibles segons el que indica Businessweek: “a partir de l’any vinent, tot PC venut per HP tindrà l’habilitat’ d’executar webOS a més del Windows de Microsoft”. No sembla haver-hi un compromís d’obligatorietat, però si una intencionalitat.

Fins fa uns mesos, molts dubtaven que la multinacional fos a treure-li un partit real a aquesta plataforma, però llavors HP va presentar nous telèfons i un tablet basat en ella, a més que sabent que és possible la seva execució sobre xips x86, no costaria gaire dur a terme una adaptació del sistema per al seu funcionament en notebooks i netbooks.

Anant una mica més enllà de l’article de Businessweek, podem especular amb les tasques que se li podrien encomanar al webOS en el sector PC: sistema d’arrancada i inici ràpid juntament amb Windows, o per a governar completament un netbook tal i com la mateixa HP ja ha experimentat anteriorment amb Android.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)