Hivern amb allau de premis tecnològics a Girona

Compartir

Dues convocatòries coincideixen en el temps a les comarques gironines aquest hivern: els recuperats Premis E-Tech, i els nous Premis Cactus.

El teixit empresarial gironí de les TIC es posarà de llarg aquest hivern per dos motius, i tots dos de guardons que es convoquen per a premiar empreses d’aquest sector.

El primer de tots seran uns recuperats Premis E-Tech, que enguany co-organitzen l’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona) i el Diari de Girona, i que es divideixen en una desena de categories, quatre d’elles amb premi otorgat per un jurat especialitzat, quatre més per votació popular, i les dues restants per un altre sistema.

Les quatre categories en les quals un jurat serà l’encarregat de decidir són les de Premi a l’aplicació de les TIC a l’empresa (reconeix l’empresa que sence pertànyer al sector de les TIC, hagi apostat per incorporar aquestes en la seva estratègia, i al proveïdor gironí que li ha proporcionat aquesta solució), Premi a la recerca i la innovació en TIC (que vol reconèixer l’empresa, entitat o institució gironina que hagi encapçalat un dels principals avenços tecnològics de l’any), Premi a la trajectòria de l’empresa TIC (a la trajectòria empresarial d’una empresa gironina del sector de les TIC de més de cinc anys de vida), i Premi a l’empresa TIC emergent (a la trajectòria empresarial de les empreses emergents gironines del sector de les TIC de fins a cinc anys de vida).

Les quatre que es decidiran per votación popular són el Premi a la millor iniciativa en l’administració local (que busca reconèixer l’administració pública de les comarques gironines que amb actuacions, projectes o iniciatives més ha contribuït en el desenvolupament de les TIC al servei de la ciutadania), el Premi al millor projecte, producte o servei digital gironí (destinat al projecte, producte o servei gironí amb base tecnològica que destaqui per aspectes diversos), el Premi a la millor acció gironina a la xarxa (que reconeixerà aquella organització o particular que hagi aprofitat de forma destacada i amb pocs recursos econòmics les possibilitats que ofereix Internet), i el Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina.

Els dos darrers guardons seran el Premi al referent digital E-TECH 2014, que vol reconèixer aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital, i el Premi a la millor gestió en llengua i comunicació, que premiarà el projecte TIC més destacat pel que fa a la gestió del multilingüisme, el tractament de la llengua i la comunicació i la projecció del català en el sector. Aquest darrer compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci de Normalització Lingüística.

El termini de presentació de candidatures es va obrir aquest dissabte i romandrà obert fins al proper 5 de gener. La gala d’entrega es celebrarà el 28 de gener a l’Auditori de la ciutat de Girona.

Gairebé en la mateixa data, el 30 de gener, finalitzarà el termini d’inscripcions per als Premis Cactus, que entregaran conjuntament l’Associació de Professionals del Màrqueting i les Ventes de Girona i l’Associació Digitals Girona.

Aquests guardons neixen en aquesta primera edició amb la vocació de promoure i premiar el talent gironí en els àmbits digital i de la comunicació, i de cobrir el buit que va deixar la Nit de la Comunicació.

Aquests guardons consistiran en cinc categories: Millor pàgina web 2014 (que inclou webs corporatives, e-commerces, portals i webs publicitàries), Millor APP web 2014 (i que inclou tant aplicacions natives com webapps), Millor innovació de producteMillor campanya publicitària, i Gran premi del jurat, essent aquest darrer el que reconeixerà un únic projecte fruït de les valoracions de les altres quatre categories, representant així el millor projecte de l’any.

En aquest cas, tots els premis seran lliurats per un jurat i, com en el cas dels Premis E-TECH, les inscripcions ja estan obertes.

Guillem Alsina
Etiquetes: