HP aposta per la tecnologia multitàctil per a la seva línia de consum

Compartir

SIMO Network 2009La multinacional nord-americana ha presentat en aquest SIMO la seva estratègia de suport a les interfícies multitàctils i, fins i tot, una impressora que empra aquestes capacitats. A més, la multinacional nord-americana confia plenament en els serveis en el núvol per a l’usuari.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Hewlett-Packard és una de les poques grans que continua apostant pel SIMO com a aparador per mostrar els seus desenvolupaments, ocupant amb el seu estand un espai no gaire inferior al de la darrera edició de l’època anterior, i realitzant un desplegament de personal i mitjans digne de menció (per al que és la fira ara). Com a mostra d’això, només és necessari indicar que juntament amb Microsoft són les úniques empreses que han convocat rodes de premsa per mostrar als mitjans què és el que estan ensenyant a Madrid.

Sembla que HP està buscant obertament liderar la transició dels usuaris (tant corporatius com consumidors finals) al nou Windows 7 apostant per una de les novetats tecnològiques que inclou el nou sistema operatiu de Microsoft: el suport per a interfícies multitàctils. I ho fa mitjançant alguns equips que inclouen aquesta mena de pantalles.

Un exemple d’aquesta confiança en el bon futur que li espera al paradigma d’interfície multitàctil és la impressora HP Photosmart amb TouchSmart Web, que inclou una pantalla multitàctil en la qual, i mitjançant una connexió a Internet, es carreguen els serveis que pot realitzar la impressora com, per exemple, veure un mapa de Google Maps per la petita pantalla i imprimir-lo amb tan sols prémer un botó. La connexió a la Xarxa és directa, pel què no necessita d’un ordinador connectat per a segons quins treballs.

Aquesta interfície web és extensible, pel què la impressora es pot anar actualitzant amb nous serveis creats per HP. I en haver-hi una API disponible, és factible obrir aquests desenvolupaments a terceres parts, i així doncs, HP podria publicar les especificacions i aconseguir d’aquesta manera que la mateixa comunitat de desenvolupadors crei serveis per a les seves impressores.

Sense cap mena de dubte és una aposta que, si bé té molts números per ser guanyadora, no deixa de ser arriscada, ja que és l’única gran companyia que està llançant ara mateix dispositius d’aquesta mena, mentre que tots els altres o ho estan fent tímidament, o bé estan esperant que Windows 7 surti al mercat o bé s’hagi consolidat. Ser el primer, si tot li surt bé, tindrà els seus avantatges.

En el núvol

Encara que els nois d’HP no sembla que hi siguin, si que han dipositat en aquesta forma de disponibilitzar aplicacions als usuaris la seva confiança de cara al futur. CloudPrint (serveis d’impressió en el núvol que ja es va presentar amb anterioritat) o Snapfish (emmagatzematge i tractament d’imatges online) són dos exemples de l’oferta d’HP en el nou paradigma SaaS (Software as a Service, el Programari com a Servei).

Videoconferència interactiva d’alta qualitat

Skyroom és un sistema de videoconferència i col·laboració que es pot muntar sobre PC’s convencionals i que permet als usuaris que, a més de poder veure’s les cares i parlar entre ells, puguin interactuar sobre informació i models, fins i tot 3D.

HP està mostrant aquesta solució lligada a l’àmbit mèdic, encara que pot venir a integrar-se en qualsevol tipus d’organització i per a qualsevol mena de tasca en la qual es necessiti coordinar equips de persones disperses en uns quants llocs del món.

No és l’únic producte de teleconferència i telepresència que incorporarà HP en el seu catàleg, pel que sembla que aquesta companyia farà la competència a Cisco en aquesta àrea.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)