HP inaugura el seu centre d’investigació a Girona

Compartir

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acull les instal·lacions d’investigació del Centre d’Innovació i Modernització d’Aplicacions de Hewlett-Packard, que va ser inaugurat aquest divendres per autoritats locals i de la Generalitat.

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) va inaugurar aquest divendres passat dia 15, el què serà una de les seves infraestructures tractores clau: el Centre d’Innovació i Modernització d’Aplicacions (CIMA) que la multinacional nord-americana Hewlett-Packard estableix a la capital del Gironès.

Vista de l'auditori on es va celebrar la presentació

Vista de l’auditori on es va celebrar la presentació

L’acte d’inauguració, celebrat a l’auditori de l’edifici Narcís Monturiol (el mateix que acull les instal·lacions del CIMA) va comptar amb els parlaments d’Enrique Solbes Gallego (Vicepresident d’HP Enterprise Services), Joan Giraut (President de la Diputació de Girona), Carles Puigdemont (batlle de Girona), la Rectora de la UdG -i Presidenta del Parc-, Anna Maria Geli, i el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. També va assistir a la presentació el Director de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Carles Flamerich.

La inauguració del CIMA suposa una important inversió d’HP a Catalunya i, més concretament, a la regió gironina, a banda de fomentar la creació de llocs de treball a la zona. De moment, el centre obre les portes amb una trentena de treballadors, tot i que la intenció és multiplicar aquesta xifra per 10 en els propers dos anys.

Un moment dels discursos d'inauguració, amb el Conseller Felip Puig en possessió de la paraula

Un moment dels discursos d’inauguració, amb el Conseller Felip Puig en possessió de la paraula

Inicialment, el centre proporcionarà suport i desenvolupament per les aplicacions que HP fa i manté per a la Generalitat, tot i que en el futur diversificarà les seves funcions. La multinacional nord-americana ja té el seu centre mundial de tecnologia d’impressió de gran format a les instal·lacions de R+D a Sant Cugat del Vallès, pel què el CIMA és una nova mostra de la seva aposta per Catalunya.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: