HP llan

Compartir

El nou HP 2133 Mini-NoteEn quatre configuracions diferents amb més o menys potència, munta SUSE Linux o Windows Vista sobre un processador VIA C7 Mobile.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Hewlett-Packard ha seguit les passes d’Asus i el seu reeixit Eee PC amb un miniportàtil de petites dimensions i d’elegant aspecte professional, marca característica de la casa.

L’HP 2133 Mini-Note PC té un pes que no arriba ni al quilogram, munta un processador VIA amb una freqüència de rellotge d’entre 1 i 1,6 GHz. segons versió, de 512 MB. a 2 GB. de memòria, pantalla de 8,9 polzades amb una resolució de 1280×800 px., tarja de vídeo VIA Chrome 9 UMA, i tarja sense fils Broadcom 4311 802.11 b/g. La unitat d’emmagatzematge principal va des dels 4 GB. de la memòria flash de la configuració més bàsica fins als 120 GB. de disc dur de la més completa. També s’inclou una webcam integrada, un accessori cada dia més indispensable en aquesta categoria de màquines.

El nou HP 2133 Mini-Note

Les possibilitats de personalització de la configuració de la nostra màquina són molt àmplies. Sense arribar a poder muntar l’ordinador completament a mida, tenim al nostre abast un gran ventall de variacions que inclouen el sistema operatiu, amb SUSE Linux Enterprise Desktop 10 en les seves dues configuracions més bàsiques, Windows Vista Home Basic en la següent i Windows Vista Business a la més potent.

El preu també puja en funció de la potència dels components i del sistema operatiu. Així, la versió més econòmica és la que compta amb el processador d’1 GHz., 512 MB. de RAM, 4 GB. de memòria flash i usa Linux, sortint a 499 dòlars. En canvi, la versió més cara és la que munta Windows Vista Business en un disc dur de 120 GB., 2 GB. de RAM, processador a 1,6 GHz., Bluetooth, i bateria de sis cel·les enlloc de la de tres de la resta dels models, sortint a 749 dòlars. Potser això precisament, el preu, sigui el més criticable d’aquesta màquina, alt si el comparem amb el de l’Eee PC com a màquina de referència: 500 dòlars el Mini-Note d’HP contra uns 300 de la màquina d’Asus. Potser sigui un motiu de pes per fer tirar endarrere a alguns potencials compradors.

L’aspecte del Mini-Note és impecable, fent gala del millor disseny de la companyia. Òbviament, la seva orientació comercial no és la mateixa que la de l’Eee PC (quelcom que ja ho deixa clar amb el preu, com abans he comentat), dirigint-se a un mercat més empresarial, a executius que hagin de viatjar molt i alleugerir pes sigui una prioritat, i a estudiants de cicles secundaris

La seva disponibilitat comercial es farà efectiva als Estats Units a partir del dia 21 d’aquest mes.

Per a HP aquesta no és la primera experiència en màquines ultraportables, doncs la companyia nord-americana compta en el seu haver amb el bagatge proporcionat per l’ara extinta sèrie Jornada, un híbrid entre PDA i portàtil anomenat handheld que oferia en un format de portàtil amb teclat QWERTY però molt més petit, una màquina basada en Windows CE amb capacitat d ‘encesa instantània (instant-on).

Més informació:

Nota de premsa d’HP

Guillem Alsina