HP no vendrà la seva divisió de PC’s

Compartir
Entrada als quarters generals d'HP a Palo Alto

Entrada als quarters generals d'HP a Palo Alto

En una breu nota, la multinacional no respon a la principal de les incògnites: que farà a partir d’ara amb webOS.

Finalment, i després de sospesar l’opció de separar la seva unitat de negoci encarregada de la fabricació i comercialització de PC’s i dispositius personals (smartphones i tablets), Hewlett-Packard ha anunciat oficialment que es mantindrà com una única i gran empresa, continuant amb la línia que havia mantingut fins ara.

A mitjans d’agost, la multinacional nord-americana va anunciar per sorpresa que estava contemplant diverses possibilitats per a la seva unitat PSG (Personal Systems Group), dedicada a la fabricació, distribució i comercialització de sistemes informàtics personals i electrònica de consum.

Amb el mandat de Léo Apotheker es va potenciar aquesta divisió, relegada a un segon pla pel seu polèmic antecessor, però el nou enfocament de la companyia liderat per la nova CEO Meg Whitman prima novament els serveis i productes orientats al món empresarial, com ara servidors i consultoria, pel que es va decidir sospesar si convenia dividir la companyia en dues i que cadascuna es dediqués a la seva especialitat. Hagués estat un moviment semblant al què va realitzar IBM en vendre la seva unitat de PCs a Lenovo en el 2005.

L’empresa ha justificat la seva decisió en un breu comunicat en el qual només s’hi esmenta la sinergia que la unitat PSG produeix amb la resta de divisions de la companyia. No es fa cap referència a futures estratègies de mercat, o a l’ús de webOS en els seus dispositius personals com smartphones o tablets.

Aquesta darrera qüestió va quedar en l’aire, ja que HP no ha aclarit encara si continuarà emprant webOS en futurs desenvolupaments, si el mantindrà només com a sistema operatiu encastat per a impressores i altres dispositius mínimament interactius, o bé si el llicenciarà a terceres parts.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: