HP ofereix 2.700 milions de dòlars per la històrica 3Com

Compartir

La multinacional nord-americana reforça així les seves operacions en l’àmbit del maquinari per a xarxes, després de que Cisco -companyia amb la qual mantenia una estreta col·laboració- donés el pas cap al camp dels servidors, terreny en què HP és una de les empreses més fortes.

Redacció – Hewlett-Packard sembla estar buscant venjança contra Cisco per l’entrada d’aquesta darrera en el segment dels servidors corporatius, quelcom que ja havíem avançat a www.imatica.org en el seu moment. I és que no en va, Cisco ha passat de ser una de les millors aliades d’HP en estar situada en un sector de negoci complementari al de la multinacional nord-americana, a ser rival directa per ficar-se en el mateix sector.

3Com va ser fundada el 1979, i de llavors ençà s’ha guanyat la reputació de fabricar uns excel·lents productes amb molt bons acabats, especialment per al sector corporatiu. Malgrat que és competència de Cisco, aquesta darrera sembla gaudir de més reconeixement entre els responsables de grans infraestructures que gestionen la major part del tràfic d’Internet (no en va, a Cisco se la coneix col·loquialment com “el lampista d’Internet”), mentre que 3Com gaudeix de més fama entre els responsables i administradors de sistemes de companyies de mides grans i mitjana, en les quals es busca tenir una alta qualitat a un preu assequible. Fins i tot per als usuaris finals, 3Com disposa de routers, switchos i targes de xarxa, material que Cisco només proporciona per a empreses.

El negoci de 3Com, igual que el de Cisco amb anterioritat, és complementari al d’HP, les incursions de la qual en les infraestructures de xarxa han estat més aviat escasses (més que res per no necessitar-ho). Amb Cisco oferint també servidors, HP no vol arriscar cap client important, ja que ara Cisco pot oferir un catàleg de productes totalment complet, quelcom que Hewlett-Packard no pot fer sense desenvolupar el negoci d’infraestructures de xarxa o bé adquirir alguna companyia que ja estigui present en el mercat, que és el que ha optat per fer.

L’oferta realitzada per HP consisteix en l’absorció de 3Com mitjançant la compra de les seves accions. Tot i que no s’indica explícitament, el més probable és que l’empresa absorbida perdi la seva denominació i passi a integrar-se en la infraestructura d’HP o, com a màxim, mantingui el seu logotip juntament amb el de la multinacional en una maniobra semblant a la que es va fer després de l’adquisició de Compaq, la marca i logotip de la qual van quedar per al mercat domèstic.

S’espera que l’operació sigui tancada al llarg de la primera meitat del 2010, un cop s’hagin superat totes les possibles traves imposades per les agències governamentals de regulació del mercat, especialment als Estats Units i Europa.

La borsa ha reaccionat favorablement per a HP, però -i era d’esperar- encara més per a 3Com, la cotització de la qual ha anat a l’alça aquests darrers mesos, però que amb l’oferta de Hewlett-Packard ha fet un salt espectacular fins aconseguir el punt més alt en els darrers cinc anys.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)