HP presenta tablet basat en Windows 7

Compartir

MaquinariEl Slate, presentat per Microsoft abans que Steve Jobs mostrés l’iPad al món, i després cancel·lat pel fabricant nord-americà, ha vist finalment la llum. Muntant Windows 7, contradiu a aquells que van afirmar que els tablets d’HP emprarien WebOS, almenys de moment.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Durant la presentació de Windows Phone 7 fa un parell de setmanes, un alt directiu de Microsoft afirmava que la nova plataforma no seria la triada per la companyia de Redmond per a equipar els tablets lleugers d’aquells fabricants que decideixin confiar en els seus sistemes operatius. Aquest lloc restarà reservat a Windows 7, en opinió del mateix directiu un sistema més preparat per a satisfer les necessitats dels usuaris en aquest camp.

Tals afirmacions van resultar xocants, en quant que altres fabricants com Dell o Samsung estan confiant en alternatives lleugeres (en ambdós casos, Android) tal i com ha fet Apple amb l’iOS. Fins i tot de la mateixa Hewlett-Packard s’afirmava que empraria WebOS en els seus models de tablet, a ser llançats al mercat en algun moment de l’any vinent. Finalment, a aquests, els ha passat per davant un model basat, precisament, en Windows 7: el Slate 500.

El nou tablet d’HP està basat en un processador Intel Atom Z540 a 1,86 gigaherços al qual acompanyen 2 gigabytes de memòria RAM DDR2, i una memòria d’emmagatzemament Flash de 64 GB. Les mides de l’aparell són 23,4 cm de llarg per 15 d’ample i 1,47 d’espessor, amb una pantalla WSVGA de 8,9 polzades en diagonal i un pes total de 0,68 quilos. Un port USB 2.0 i una ranura per a targes SD permeten intercanviar dades amb el món exterior i connectar-se a perifèrics. La resta de l’apartat de connectivitat està cobert per una tarja de xarxa sense fils 802.11 b/g/n i un adaptador Bluetooth 3.0 .

El Slate 500 disposa de dues càmeres, una VGA en el frontal per a videoconferència i una altra de 3 megapíxels a la part posterior per a fer fotografies i filmar vídeos.

Tot i que la interfície de Windows 7 suporta la interacció multitàctil (amb diversos punts de toc simultanis) i el maquinari del Slate està preparat per a això, HP també ha inclòs un stylus en el paquet del seu nou tablet.

Una cosa que es troba a faltar és una opció del mateix aparell que inclogui connectivitat 3G, quelcom del que gaudeix l’iPad però manca bona part de la seva competència directa.

El preu de sortida a la venda de l’HP Slate 500 és de 799 dòlars, una mica elevat per als preus que s’estan donant actualment en el sector, i que el deixa com a una opció inicialment dirigida al mercat professional. La seva disponibilitat és immediata per al mercat nord-americà, però es farà esperar encara una mica més per a la resta, malgrat que és probable que puguem gaudir d’ell abans del nadal.

L’ús de Windows 7 en comptes d’una opció més lleugera com WebOS també ens dóna a entendre que el seu enfocament principal és el mercat professional, i és possible que un tablet basat en WebOS sigui presentat en el CES de Las Vegas, a principis de l’any vinent.

El Slate 500 en plena acció
El Slate 500 en plena acció

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina