HP s’afegeix a la moda dels ordinadors ultra-port? tils i de baix preu

Compartir

Tot aquest moviment que va començar amb el projecte OLPC del MIT nord-americà, ha desembocat en diversos aparells de baix pes, preu, ultraportàtils i innovadors en alguns casos. Després de l’XO d’OLPC va venir el Classmate PC d’Intel, també han aparegut desafiaments diversos, fins i tot de mitjanes empreses, tota una febre per veure qui fabricava els ordinadors més barats.


Marcos Guglielmetti – Mentre OLPC no podia complir amb les seves promeses de laptops a 100 dòlars -i de fet eren i són venudes a un preu molt superior al mercat informal amb l’excusa de que la diferència és usada per finançar el projecte de portar milions d’aquests aparells als països "pobres"- i els Classmate PC d ‘Intel provocaven un fort impacte en els plans de governs com el brasiler, apareixia una nova estrella, aquest cop sense tantes pretensions socials: l’Eee d’Asus.

Aquest nou laptop que ve amb una versió lleugera de GNU/Linux, processador de 900MHz i discos d’estat sòlid d’entre 2 i 8 GB d’emmagatzematge ha aconseguit gran popularitat gràcies al seu baix preu (des de 300 dòlars) i bones prestacions, fins i tot per la seva capacitat per acceptar expansions de tota mena (almenys els geeks o hackers se les han enginyat).

Així és que a dia d’avui assistim a un escenari ric, innovador i competitiu en el camp dels laptops lleugers, ultraportàtils i barats. És per això que altres grans fabricants estan gairebé obligats a treure els seus propis models, i no és excepció el cas d’HP.

A l’abril començaran a aparèixer els seus primers models que, segons es diu, tindran pantalles de 9 polzades (com els primers Eee), però presentant diverses alternatives segons la butxaca del client. El nom de l’invent? Es parla de "mininotes", es desconeix quant costaran i la data de llançament és especulativa també.

Font:

Informática MasterMagazine > Actualidad – informática
http://www.mastermagazine.info/

Guillem Alsina