HP ultima els detalls del seu desembarcament en el món dels tablets

Compartir

MaquinariDesprés d’anunciar que no produiria el Slate, el tablet que havia de funcionar amb Windows 7, sembla que ara HP s’inclina per la plataforma WebOS o, potser, Android.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons ens descobreix Engadget, HP estaria ultimant els detalls d’un tablet lleuger dissenyat per competir en el mateix mercat que l’iPad d’Apple, una necessitat estratègica per a una empresa de la mida i posicionament de la multinacional nord-americana.

L’HP eStation Zeen serà un dispositiu tipus tablet concebut per a arrancada i connexió a Internet ràpids, amb pantalla tàctil (capacitativa, segons l’article d’Engadget) que ja ha passat els tests de la FCC, l’entitat nord-americana reguladora del mercat de les telecomunicacions (que s’ha d’assegurar que l’antena Wi-Fi i altres dispositius semblants funcionen correctament i el seu nivell de radiació és l’adequat), i de la que precisament ve la informació que confirma aquest desenvolupament.

Continuant amb les especificacions tècniques, des d’Engadget afirmen que el nou tablet d’HP funcionarà amb Android com a sistema operatiu, una elecció que sembla estranya tenint en compte la disponibilitat de WebOS. Dues són les explicacions que trobo possibles per entendre aquesta decisió (cas de confirmar-se finalment): d’una banda apostar per una plataforma que està guanyant en popularitat a cada dia que passa i, d’altra banda, que WebOS encara no estigui preparat per a equipar un tablet. En aquest sentit, no seria estrany veure una revisió d’aquest aparell funcionant amb WebOS més endavant.

No s’han especificat dates de sortida al mercat, però el més probable serà en dates properes a la campanya nadalenca, octubre-novembre.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina