HTC One M8, Perfecte per a ‘selfies’

Compartir

Amb una càmera de 5 Mpx. al frontal del terminal, el nou HTC One del 2014 sembla la màquina perfecta per pujar al carro de la moda dels selfies, però darrere d’aquesta hi trobem una necessitat més real.

HTC One M8. Imatge d'HTC

HTC One M8. Imatge d’HTC

La presentació de l’HTC One del 2014, el número de model del qual és l’M8, ha fet que bona part de la premsa especialitzada i els consumidors es fixin en un detall que no passa inadvertit: la càmera frontal és de 5 megapíxels, un capacitat que encara munten els terminals de gamma entry i mitja, i que no fa tant era estàndard per als telèfons de gamma alta a la seva càmera principal del darrere.

Molts han volgut veure en això una picada d’ullet d’HTC a la moda dels selfies, les autofotos en les que un mateix n’és el protagonista, però la veritat és que a banda d’aquesta moda específica i la definició del la qual és molt vaga, la inclusió d’una càmera de més potència que l’habitual en el frontal del terminal era una cosa que molts usuaris demanaven ja feia temps.

Perquè ara se les coneix com a selfies, però les autofotos existeixen des de fa temps, jo mateix me n’he fet algunes enfront de monuments de ciutats en les quals he estat fent turisme. De fet, no són més que una versió moderna que aprofita els avenços tecnològics del que abans era abordar al primer passavolant natiu per demanar-li amablement si “em pot fer una foto, si us plau“.

Més d’un cop ho he tornat a fer, fins i tot tenint un smartphone amb càmera secundària davantera perquè, desenganyem-nos, la qualitat de la càmera principal habitualment no té comparació amb la de la secundària, d’uns 2 o 3 Mpx.

Terminals flagship de diversos fabricants com el Samsung Galaxy S5 o el Sony Xperia Z2 presenten càmeres principals del darrere més potents que l’HTC One M8, però unes càmeres davanteres pensades per a una videoconferència (per a la qual no es necessita gran qualitat) que s’utilitza ben poc, i que no donen la talla en aquestes tradicionals fotos d’un mateix davant d’un monument que ara s’han anomenat selfies, i en les quals és de suposar que l’HTC One del 2014 se’n sortirà més bé.

L’aposta per una càmera davantera amb bones prestacions és, per tant, totalment vàlida i no només per al que s’entén avui en dia com a selfies, si no per a tota mena de fotos en les que hom vulgui sortir.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: