HTC podria estar treballant en un nou ‘Facebook Phone’

Compartir

La xarxa social continuaria sense llançar un smartphone propi, però sí que donaria la seva imatge a un terminal que podria exercir una funció semblant a la de ‘telèfon oficial’.

Fotomuntatge, aquesta fotografia no es correspon amb cap filtració d'un possible telèfon de Facebook

Fotomuntatge, aquesta fotografia no es correspon amb cap filtració d’un possible telèfon de Facebook

Tot i que els rumors sobre l’hipotètic futur llançament d’un smartphone desenvolupat per la companyia de Mark Zuckerberg sonen amb força i tornen a les portades dels llocs online un i altre cop a mida que es descobreixen noves “pistes”, el mateix Zuckerberg es va encarregar de desmentir públicament que Facebook estigués treballant en un terminal ‘oficial’ amb sistema operatiu propi o derivat d’Android.

Zuck va argumentar que això seria contraproduent per a la seva companyia, doncs l’allunyaria del seu focus principal que és la xarxa social. Tot i això, els rumors han persistit.

L’últim ens acosta força al què seria un ‘Facebook Phone’ oficial, malgrat que no seria desenvolupat per la xarxa social, si no per un tercer, un fabricant de renom en el món de la telefonia mòbil, emprant la imatge de Facebook. A més, és una empresa que ja té experiència en aquesta mena de terminals, i tot això fa més creïble la informació.

Es tracta d’HTC, i el terminal s’amagaria sota el nom d’Opera UL.

No seria la primera experiència d’HTC conjuntament amb els nois de Mark Zuckerberg; de ben segur que molts de vostès recordaran l’HTC ChaCha (o ChaChaCha, com fou batejat en els països de parla hispana per les possibles bromes del nom emprat a la resta del món), que va funcionar com una mena de succedani de smartphone oficial de la gran F.

El ChaCha lluïa a la seva carrosseria el logo de Facebook, i l’aplicació de la xarxa social jugava un paper preeminent en el programari del telèfon però, fora d’això, no el podem considerar un smartphone ‘oficial’ de la famosa xarxa social.

Serà Opera UL serà terminal? Diversos mitjans, com Pocket-lint opinen que sí, tot i que el més probable és que només ho sapiguem amb certesa quan aquest surti al mercat, doncs al final es podria tractar d’una cessió d’imatge més com ja ho va ser en el cas del ChaCha.

De confirmar-se, Facebook hauria adoptat la mateixa estratègia que Google amb els dispositius Nexus: que fabriquin tercers encara que els comercialitzi jo com a dispositius propis. I, evidentment, és probable que hagi participat activament en el disseny i la direcció tècnica del projecte.

Com el vendrà Facebook és una altra incògnita, encara que el més versemblant seria que muntés la seva pròpia botiga online dins de la xarxa social.

Tècnicament, i segons les especificacions filtrades, el nou terminal d’HTC dedicat a Facebook muntaria un processador de doble nucli a 1,4 GHz. amb processador gràfic i pantalla HD, executant un Android 4.1 .

El més interessant de l’aparell serà conèixer quins factors diferencials a nivell de programari li hauran posat entre HTC i Facebook. L’ús del sistema operatiu de Google fa pensar que la companyia de Mark Zuckerberg ha pres l’exemple d’Amazon, que empra un Android “retallat” en els seus Kindle, al qual li han substituït els serveis de la companyia del cercador pels seus propis.

I també serà d’interès veure la reacció de Google, que podria ser tan enèrgica com la que va tenir contra Alibaba per Aliyun OS, un derivat d’Android al qual la companyia de Sergey Brin i Larry Page va vetar.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: