HTC presenta les seves novetats

Compartir

AndroidAl mateix temps que Nokia presentava les seves novetats a Londres, el fabricant taiwanès també presentava les seves a la mateixa ciutat, possiblement per contrarestar en la mesura que sigui possible l’efecte mediàtic de la multinacional finlandesa, que malgrat tot el que s’ha dit d’ella, continua sent el rival a batre.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Històricament, HTC ha apostat fort per Android, i actualment continua essent la seva principal valedora juntament amb Motorola i Samsung. Amb el que presentà la setmana passada a la capital anglesa, aquest fabricant taiwanès reafirma el seu compromís amb la plataforma de Google, convertint-la en un tret distintiu de la seva oferta malgrat que també treballa amb Microsoft i és previsible que en els mesos vinents presenti algun terminal governat per Windows Phone 7.

Nova versió de la interfície Sense, ara amb serveis remots

Una de les característiques dels darrers terminals HTC amb Android és una interfície d’usuari personalitzada, batejada com a Sense, que funciona sobre la pròpia d’Android, i de la qual se n’ha presentat la seva renovació a Londres, la qual va més enllà del mer aspecte i funcionalitat.

L’aposta de la companyia taiwanesa sembla la d’imitar a Nokia pel que fa a dotar els seus smartphones de serveis addicionals online. Així, imbricats amb la nova versió de la interfície, trobem diversos serveis en línia que ens permeten, per exemple, la realització de còpies de seguretat remotes o el control remot del terminal.

Aquests nous serveis, agrupats sota la denominació HTCSense.com, seran llançats juntament amb els nous telèfons de l’empresa.

Nous terminals

HTC va presentar dos nous terminals a Londres: el Desire Z i la versió europea de l’Evo, el Desire HD. Aquest darrer, comercialitzat als Estats Units per l’operadora Sprint, ha estat publicitat com “el primer terminal 4G del món”.

El Desire Z és un smartphone no dels més potents que es poden trobar avui en dia al mercat, ja que la seva CPU Qualcomm funciona a 800 MHz. La versió d’Android inclosa és la 2.2, i és compatible amb l’estàndard HSPA+, disposa de càmera de 5 Mpx. i capacitat per a gravar continguts en HD, muntant la nova versió de la interfície d’usuari Sense abans esmentada.

Desire Z
Desire Z

La seva principal característica és un teclat QWERTY complet lliscant que s’amaga sota la pantalla i que es desplega lateralment.

El Desire HD és l’homòleg de l’Evo 4G, i tal i com el seu nom deixa a entreveure, és el smartphone adequat per als amants dels continguts multimèdia d’alta qualitat. Llueix una pantalla de 4,3 polzades i so Dolby. La seva CPU és un xip SnapDragon de Qualcomm a 1 GHz. La càmera inclosa és de 8 Mpx.

Desire HD
Desire HD

Mimetitzant a Nokia?

Com he comentat amb anterioritat, la conjunció de terminals més serveis respon a l’estratègia de mercat que du a terme des de fa temps Nokia amb els seus smartphones i els serveis agrupats sota la denominació OVI (cartografia i navegació, correu, backup,…). Tot i que les crítiques rebudes durant els darrers mesos i l’empenta experimentada pels seus rivals (entre els quals s’hi compta la mateixa HTC), el constructor finlandès continua sent l’empresa de referència en el sector, pel que és possible que HTC estigui imitant el seu model de negoci per tal de guanyar més quota de mercat.

Malgrat tot, hi ha una substancial diferència entre les estratègies d’ambdues empreses: mentre que Nokia disposa del catàleg de terminals més complet del mercat en el qual s’hi inclouen tant telèfons molt senzills com smartphones d’allò més complets per tal d’aprofitar les connexions a Internet en mobilitat, HTC s’ha especialitzat només en models d’aquesta darrera categoria.

El fabricant taiwanès aposta per un mercat de futur: el dels smartphones és un segment del qual se’n preveu un gran creixement en el futur, arribant a ocupar part del mercat avui en mans dels telèfons mòbils “normals”. HTC, doncs, sembla agafar el millor de l’actual líder de mercat per tal de prendre a l’assalt el futur.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)