HTC segueix l’estela de Samsung amb el Galaxy Mini i llança el One Mini

Compartir

Aquest nou smartphone, ‘germà petit’ del model flagship HTC One, té algunes prestacions inferiors en comparació amb aquest darrer, però a un preu més barat per tal de captar l’atenció de qui busca un terminal de rang mitjà.

HTC One Mini. Les semblances estètiques amb l'HTC One (el seu 'germà gran') són evidents

HTC One Mini. Les semblances estètiques amb l’HTC One (el seu ‘germà gran’) són evidents

Probablement fou Samsung la que, amb el Galaxy S III Mini, va iniciar per als fabricants de smartphones el costum de llançar al mercat terminals que segueixen les línies estètiques dels seus models més potents, però amb menor mida de pantalla (i de carcassa) i menors prestacions pel que fa a potència, la qual cosa els permet disminuir costos de fabricació i preu de venda. I la darrera en apuntar-se ha estat HTC amb el One Mini.

El nou telèfon segueix les línies estètiques característiques del seu ‘germà gran’, el principal tret distintiu del qual són els dos altaveus situats a les parts superior i inferior del frontal, a dalt i a baix respectivament de la pantalla, que en aquest model és de 4,3 polzades enfront de les 4,7” de l’HTC One.

Més diferències notables: una CPU Krait de doble nucli a 1,4 GHz. per part del One Mini, per un xip Krait de quàdruple nucli a 1,7 GHz. per part del One. Pel que fa a les càmeres, la primària del Mini One dóna les mateixes prestacions tret de l’autoestabilització i el so estèreo en la gravació de vídeo, i la secundària del model més petit és d’1,6 Mpx. enlloc dels 2,1 que munta el model gran. La memòria RAM es redueix a la meitat (1 GB.) en el cas del One Mini, i l’espai d’emmagatzemament es queda en 16 GB. pels 2 GB. de RAM del One i 32 o 64 GB. d’emmagatzemament.

Segons Malik Saadi, analista a Informa Telecoms & Media, el perill per a HTC amb el llançament del One Mini és que aquest producte -i a diferència del Galaxy S III i el S III Mini- no es diferencia excessivament del seu germà gran, tret del preu, que és substancialment més econòmic (fins i tot hi ha més diferència que entre el S III i el S III Mini), el que pot decantar les compres de molts dels interessats en l’HTC One cap al model Mini.

Això, més que guanyar-li nou mercat al fabricant taiwanès, provocaria una canibalització en el seu propi segment de mercat, i no ajudaria gens a una situació financera que ja és molt delicada.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: